Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківські військові оптом крали бензин і паливо у армії

Фото: СБУ
Співробітники Центру забезпечення Збройних Сил України вивозили ПММ з території частини, а потім продавали партіями підприємцям.

Співробітники Центру забезпечення Збройних Сил України вивозили ПММ з території частини, а потім продавали партіями підприємцям.

У Харківській області розкрили схему крадіжок палива з центру забезпечення Збройних Сил України. За даними прес-центру СБУ в Харківській області, до розкрадання причетні керівники середньої "руки". Вони крали бензин і паливо, призначене для потреб української армії.

"Один з фігурантів особисто вивозив паливо з території військової частини невеликими партіями. Потім паливо акумулювали на складах посередників і збували оптовими партіями за готівку місцевим підприємцям", — повідомив керівник прес-центру СБУ в області Владислав Абдула.
Слідчі розкрили мінімум три епізоди розкрадання ПММ обсягом понад 5 тонн. Під час слідчих дій було затримано автомобіль посередників при транспортуванні чергової партії солярки обсягом 3 тонни. Співробітники СБУ провели шість обшуків в службових приміщеннях Центру і за місцем проживання фігурантів та знайшли гроші і докази злочинної діяльності.
Найближчим часом фігурантам буде повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 410 КК України (привласнення військовослужбовцем військового майна, вчинене в умовах особливого періоду). Якщо вина військових буде доведена, їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.