Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківські студенти поки не повертаються до аудиторій

Ілюстративне фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today
На відміну від школярів, для студентів карантин триває.

Міністерство освіти і науки рекомендує проводити навчання в змішаній формі.

У Харківському національному університеті радіоелектроніки і Харківському політехнічному інституті продовжили дистанційне навчання. У Харківському національному університеті імені Каразіна припускають, що зможуть навчати студентів деяких факультетів онлайн.

Студенти ХНУРЕ не повернуться до аудиторій до кінця року, відповідний наказ опублікували на сайті вишу. Карантин там продовжили до 31 грудня.

У ХПІ дистанційне навчання продовжили на менший термін — до кінця місяця. У виші хочуть з 1 грудня запрошувати студентів на практичні роботи до аудиторій.

"Ми продовжили карантин з 15 листопада по 30 листопада, продовжимо навчання з використанням дистанційних технологій. Далі будемо орієнтуватися за обстановкою, зараз обговорюється можливість, що з 1 грудня ми організовуємо практичні роботи для студентів в очному форматі, з урахуванням всіх карантинних обмежень. Зараз думаємо, як це організувати", — розповіла KHARKIV Today прессекретар ХПІ Олена Розова.

Більш оптимістично налаштовані в ХНУ ім. Каразіна, там хочуть з понеділка повернути до аудиторій деяких студентів. Правил щодо карантину обіцяють дотримуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому харківські вузи не можуть знизити ціни під час дистанційного навчання

"Буде наказ підписаний у понеділок про формат нашого навчання. Попередньо, будемо інформувати студентів і викладачів про наступне: ми продовжуємо працювати в дистанційному форматі, але ті факультети, які вважатимуть, що у них є необхідність займатися зі студентом в аудиторії, наприклад, природничо-наукові , якщо вони приймуть таке рішення, вони зможуть це зробити з дотриманням всіх карантинних обмежень. Тобто, група до 20 осіб, температурний скринінг і все, що необхідно за приписом. Ми всіх студентів попереджаємо, щоб не було хвилювань про формат роботи. Момент з навчанням  в аудиторіях буде відпрацьований і буде чітко зрозуміло, які факультети його виберуть", — пояснила нам керівник пресслужби ХНУ ім. Каразіна Лілія Змій.

Міністерство освіти і науки рекомендує вищим навчальним закладам з 16 листопада проводити навчання в змішаній формі, враховуючи епідеміологічну ситуацію в кожному конкретному регіоні і закладі освіти.

Нагадаємо, з 16 листопада в Харкові скасовуються дистанційні та поновлюються звичні заняття з відвідуванням шкіл для учнів 5-11 класів загальноосвітніх установ.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.