Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківські шляховики обіцяють масштабний ремонт Окружної

ФОТО: Пресс-служба САД в Харьковской области
Приступити до ремонту зможуть після настання сприятливих погодних умов.

Поки погода не налагодиться, дорожники будуть робити "вимушений аварійний ямковий ремонт".

Капітальний ремонт Окружної дороги Харкова не проводився більше 10 років. Цієї зими від різких перепадів температури і надмірної вологості дорожнє покриття сильно постраждало. На деяких ділянках утворилися помітні ями. Про це повідомляє пресслужба Служби автомобільних доріг в Харківській області (САД).

"Нинішня зима відзначається особливими опадами (дощами при мінусовій температурі) з різкими перепадами температур від плюсової до мінусової температури і надлишковою вологістю. Такі погодні умови вкрай руйнівні для асфальтобетонного покриття. Про це свідчать результати моніторингу стану автомобільних доріг загального користування, що проводяться нашими фахівцями", — повідомили в САД регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На одній з вулиць Харкова обладнають круговий рух

У службі кажуть, що найбільше постраждала Окружна дорога Харкова. Причиною тому не тільки опади з перепадом температур, а й постійний транзитний рух великовантажного транспорту.

"На деяких ділянках дороги утворилися значні ями, адже капітальний ремонт цієї дороги не проводився понад 10 років і міжремонтний термін вичерпано на 100%", — пояснили в службі автодоріг.

Дорожники пообіцяли почати в цьому році масштабний ремонт Окружної. Йдеться про ділянки від з'єднання дороги з дорогами М-03 (Полтавський напрямок), Р-46 (Сумськеий напрямок) і з дорогою Р-78 (напрямок на Балаклею).

"Тендери вже проведені, договори підписані. З настанням стійких сприятливих погодних умов будуть розпочаті підготовчі роботи — фрезерування дорожнього покриття", — розповіли шляховики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Салтівку і центр Харкова хочуть розвантажити від пробок

Поки ж в службі автодоріг обіцяють проводити аварійний ямковий ремонт. Його будуть робити литим і холодним асфальтобетоном, що дозволяють погодні умови. До списку першочергових ділянок потрапили: дорога в районі Коротича, Флорінки і Роганського житлового масиву. Водіїв попросили поставитися до цього з розумінням.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.