Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківські парки за 9 мільйонів гривень буде охороняти фірма, яка фігурує в кримінальному провадженні

Фото: KHARKIV Today
"Харківзеленбуд" замовив охорону для чотирьох парків.

38 постів охорони стежитимуть за порядком в чотирьох парках до кінця року.

Комунальне підприємство "Харківзеленбуд" 4 травня уклало договір з фірмою "Антирейдер ГО Ветеран" про надання послуги з охорони об'єктів за 9 013 052,16 гривні. Це стало відомо з відповідного тендеру, опублікованого на сайті державних закупівель ProZorro.

"Охорона здійснюється шляхом пішого патрулювання території з метою здійснення комплексу заходів з охорони території та об'єктів охорони, які на ній розташовані", — відзначили в "Харківзеленбуді".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будівництво в саду Шевченка: шашлик на даху і обід у екс-регіонала

Згідно з документацією, співробітникам фірми потрібно буде охороняти до кінця 2020 року чотири об'єкти — Саржин яр, сад Шевченка, бульвар Юр'єва і сквер Стрілка. Графік добового поста охорони усюди однаковий: робочі дні — середа, четвер, п'ятниця, субота та неділя з 8:00 до 8:00, також сюди входять святкові та вихідні дні. В саду Шевченка крім добових постів охорони є ще пост старшого охорони. Він працює в ті ж дні, але з 9:00 до 18:00, крім вихідних.

Відмінності є і в кількості постів. Так, в Саржиному яру їх десять, в саду Шевченка — 17 і один старшого охорони, бульварі Юр'єва — вісім і сквері Стрілка — два.

Комунальне підприємство вимагає, щоб охоронці дотримувалися законодавства і носили відповідний одяг і розпізнавальні знаки, мали засоби оборони та індивідуального захисту. Вони повинні мати при собі посвідчення з підписом керівника охоронної фірми і своїм фото. Всього "Харківзеленбуд" запросив 218 976 людино-годин.

Відзначимо,  27 лютого на "Барабашово" відбулися сутички. Хлопці в камуфляжі без розпізнавальних знаків приїхали до ринку і стали демонтувати металеву арку, яка стоїть біля в'їзду в торговий комплекс. Їм намагалися завадити підприємці і зав'язалася бійка. Під час сутички невідомі підпалили банер на арці. Двох людей госпіталізували з опіками кінцівок, ще у трьох медики діагностували опіки очей, проте від госпіталізації потерпілі відмовилися.

Як писав KHARKIV Today, в сутичках 27 лютого брали участь співробітники охоронних агентств, в основному "Антирейдера" і "Охорони громадського порядку".

Одного зі співробітників "Антирейдера", підозрюваного в масових заворушеннях на "Барабашово" 24 квітня відпустили з-під домашнього арешту під особисте зобов'язання. Суддя не розділив думку прокурора про те, що підозрюваний може втекти від слідства в разі скасування йому запобіжного заходу, оскільки має позитивні характеристики.

"Підозрюваний є громадянином України, має реєстрацію в Україні і постійне місце проживання, не судимий, працює охоронцем ТОВ "Антирейдер ГО "Ветеран", де позитивно характеризується, одружений, має на утриманні неповнолітніх дітей 2016 і 2020 року народження, має міцні соціальні зв'язки", — сказано в  рішенні суду.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.