Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківські "євробляхери" мітингують і пишуть Терехову

Фото: KHARKIV Today
Учасники протесту скаржаться, що через штрафи не можуть їздити і працювати на своїх авто.

Мітингувальники вийшли на протест через численні штрафи за прострочену реєстрацію єврономерів. За їх словами, це відбувається тільки в нашому регіоні. Вони підписали звернення до секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова.

29 січня на площу Свободи вийшли кілька десятків харків'ян, які їздять на автомобілях з єврономерами. Вони хочуть, щоб їх не штрафували за прострочену реєстрацію і ввели доступне розмитнення.

Учасники протесту стверджують — штрафують тільки в Харкові і тому вони звернуться до міської влади. Учасники мітингу тримали в руках таблички з написами: "Не знущайтеся над харків'янами", "Тренування на харків'янах?".

Автомобіліст Андрій прийшов на мітинг, оскільки хоче продовжувати їздити і працювати на своєму авто з єврономерами.

"Повинні дотримуватися домовленості меморандуму, який був укладений в листопаді 2020 року, між міністром МВС і "Автоєвросилою" про те, що до прийняття закону про доступне розмитнення автомобілів, штрафувати водіїв на єврореєстраціі не будуть. На даний момент це відбувається тільки в Харкові і області, більше ніде. Виписують постанови від 8,5 тисячі гривень, далі 17 тисяч гривень, потім 170 тисяч гривень, конфіскація автомобіля. Зупиняє поліція, кілька екіпажів їздять, у яких є відкрита митна база. Зрозуміло, у всіх цих автомобілів прострочений транзит, або тимчасове ввезення. Це тому, що через розмитнення вартість автомобіля зростає в 5-6 разів від її початкової вартості", — нарікає автомобіліст.

Фото: KHARKIV Today
Фото: KHARKIV Today

Вийшла на протест і харків'янка Любов, машина з єврономерами в її родині з'явилася рік тому, вони досі чекають доступного розмитнення.

"Ми прийшли, щоб не було незаконних штрафів, хоча б до прийняття закону. Штрафують тих, хто їздить на європейській реєстрації. Чоловік мій водить і ми зіткнулися з цим, на 17 тисяч вже повторно оштрафували. Рішення опротестовуємо, подали до суду позов. Нас оштрафували двічі протягом одного дня, буквально через 300 метрів інші патрульні", — обурюється вона.

 

Фото: KHARKIV Today
Фото: KHARKIV Today

Мітингувальники збирають підписи під зверненням до Ігоря Терехова і сподіваються, що завдяки цьому їх припинять штрафувати.

"Люди сьогодні не мають змоги пересуватися, на роботу, до лікарні, дитячий садок і так далі. Зараз нам виписують постанови, чомусь почалося це в Харкові, по всій Україні одні й ті ж закони діють, ми не народна республіка. Люди чекають прийняття закону, відклали гроші на розмитнення, а зараз вони витратять їх на покриття штрафів і не зможуть розмитнити. Мене особисто штрафували, на 8,5 тисячі гривень. Я зобов'язаний це оплатити, або оскаржити в суді, вже цим займаюся", — пояснив керівник харківської "Автоєвросили" Данило Сергєєв.

За його словами, зараз розмитнення в Україні не доступне.

"У моєму розумінні доступне розмитнення — це закон з відповідними ставками, які мають відношення до нашого рівня життя. І наші громадяни середньостатистичні зможуть собі дозволити купити і розмитнити автомобіль. На даний момент, щоб купити автомобіль, який коштує в Європі тисячу доларів, його розмитнити, поставити на українські номери, потрібно витратити три тисячі доларів. Це несправедливо, я взагалі не розумію, хто так рахував. Ми стоїмо за закон №3704 про доступне розмитнення автомобілів, він передбачає вартість розмитнення в тисячу доларів, це більш справедливо", — розповів керівник харківської "Автоєвросили".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.