Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківська ОДА "втратила інтерес": суд не скасував договір з перевізником, якому не дали працювати

Укладений договір Харківська ОДА вимагала визнати недійсним в суді, при цьому її представники не ходили на засідання.

У 2019 конкурс на перевезення по п'яти маршрутах в Харківській області виграла фірма з Дніпра — "Інтерспецмаркет", за цими маршрутами продовжує їздити старий перевізник — "Укравтотранс плюс".

2 листопада Харківський окружний адміністративний суд залишив без розгляду позов Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА до фірми "Інтерспецмаркет" про визнання протиправним рішення Конкурсного комітету з визначення перевізників на міжміських і приміських автобусних маршрутах. Про це йдеться в постанові суду, передає  Харківський антикорупційний центр.

Йдеться про автобуси, які відправляються з автостанції "Холодна гора": № 1 592 Пісочин - Харків, № 1502 Люботин - Харків, № 1184 Люботин (Караван) - Харків, № 1168 Солоницівка - Харків, № 1502-А Люботин - Харків (через Старий Люботин).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рішали","всім стояти" і битва за пасажирів. Як жителі Пісочина, Солоницівки і Люботина стали заручниками перевізників

У ХАЦ уточнили, в суді чиновники Харківської ОДА вимагали визнати договір недійсним. Суддя Ольга Горшкова відзначила, що представників позивача кілька разів викликали до суду для надання пояснень до позову. Але чиновники жодного разу не прийшли на засідання.

"Позивач без поважних причин не прибув на судові засідання, хоча складність заявлених позовних вимог зумовлювала про необхідність надання ним певних пояснень по їх суті, суд дійшов висновку, що позивач втратив інтерес до поданого ним позову, а отже — позовна заява підлягає залишенню без розгляду", — йдеться в постанові Харківського окружного адміністративного суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водієві переповненої маршрутки присудили 17 000 гривень штрафу 

Антикорупційники нагадали, в кінці травня 2020 року в Харківській ОДА обіцяли за місяць провести новий конкурс на перевезення, але цього не сталося. Досі на маршруті без договору працює "Укравтотранс Плюс", а чиновники вже більше року не можуть повернути ситуацію в законне поле.

За даними ХАЦ, "Укравтотранс Плюс" — один з найбільших харківських перевізників, фірма записана на Геннадія Лосєва. Фірму "Інтерспецмаркет" з Дніпра заснували Вадим Лавренов, Ігор Карамшук, Сергій Янчук. Всі ці люди, за даними аналітичної системи YouControl, були партнерами директора департаменту екології та природних ресурсів Харківської ОДА Андрія Тимчука.

Як писав KHARKIV Today, в кінці серпня стало відомо, що Харківська ОДА  подала до суду на перевізника, який виграв конкурс, але був змушений припинити роботу. Підготовче засідання призначали на 21 вересня.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.