Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківська облрада хоче провести секвестр бюджету

Фото: kharkivoda.gov.ua
Пропонується скоротити витрати на 360 мільйонів гривень.

Коригування не торкнеться захищених статей бюджету.

26 травня відбулося засідання профільної комісії Харківської облради, під час якого депутати розглянули проэкт рішення про внесення змін до бюджету регіону. Як повідомив директор Департаменту фінансів ХОДА Сергій Овсянніков, пропонуються зміни планових показників доходів до загального фонду бюджету області на рівні 356 мільйонів гривень — зокрема, за рахунок зниження надходжень податку на доходи фізосіб, податку на прибуток та рентної плати.

Доповідач зазначив, що існує необхідність в збалансованому зниженні витратних частин бюджету за всіма розпорядниками коштів та їх перерозподіл.

Так, пропонується скоротити витрати на 1,5 мільйона гривень за програмою "Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2017-2021 роки", витрати по галузі освіти і науки планується скоротити на 42,623 мільйона гривень.

"Переважно це кошти, які планувалися на забезпечення харчування дітей в навчальних закладах, і зекономлені кошти в зв'язку з теплою зимою на оплату енергоносіїв", — йдеться в повідомленні.

Крім цього, планується скоротити витрати по Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури на 35,2 мільйона гривень і на 46,9 мільйона гривень по Департаменту капітального будівництва ХОДА.

Коригування не торкнеться захищених статей бюджету.

За словами Сергія Овсяннікова, регіон отримає ряд субвенцій з держбюджету на суму 233,951 мільйона гривень. Ці кошти підуть на "здійснення підтримки окремих установ і заходів в системі охорони здоров'я".

KHARKIV Today раніше писав про те, що наш  регіон лідирує за бюджетними видатками на боротьбу з коронавірусом.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.