Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківська область заробила 40 мільйонів гривень завдяки продажам у мережі

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Харківська область увійшла в десятку регіонів з найбільшими надходженнями до бюджету завдяки відкритим аукціонам.

Публічні продажі поповнили бюджет Харківської області на 40 мільйонів гривень.

Харківська область посіла шосте місце в рейтингу регіонів за обсягами надходжень до місцевих бюджетів у 2019 році завдяки продажам в системі "ProZorro. Продажі". Дохід області склав 40 мільйонів гривень.

Перше місце в десятці регіонів з найбільшим внеском у бюджет завдяки електронним продажам зайняла Львівська область з 369 мільйонами гривень. На 248 мільйонів гривень менше надійшло до бюджету Київської області — 121 мільйон гривень (друге місце). На третьому місці опинилася Житомирська область з надходженням в 74 мільйони гривень. Четверте і п'яте місця дісталися Дніпропетровській і Вінницькій областям, які поповнили бюджет на 56 і 44 мільйони гривень відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В рейтинге прозрачности Харьков занял последнее место среди областных центров

За Харківською областю у списку йдуть Черкаська та Одеська, які заробили по 24 мільйони гривень. Десятку областей з найбільшими надходженнями до бюджету від ProZorro закривають Чернігівська (20 мільйонів гривень) і Тернопільська (17 мільйонів гривень) області.

Найбільшим "вкладником" у бюджет регіону став Харків, який приніс області 33 мільйони гривень.

На другому місці за обсягом надходжень до бюджету виявився Ізюм з 2,34 мільйонами гривень. Далі розташувалося селище міського типу Солоницівка (Дергачівський район), від якого надійшло до бюджету 1,6 мільйона гривень. Місто Первомайський з 930 000 гривень зайняв четверте місце. Трохи менше, 650 000 гривень, надійшло в бюджет від села Вікторівка (Богодухівський район), що допомогло йому опинитися у п'ятірці лідерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харьковский облсовет принял бюджет и программу экономического развития на 2020 год

Всього українські міста і регіони України в 2019 році заробили в системі "ProZorro. Продажі" 880 мільйонів гривень, що в 2,5  рази більше, ніж у 2018 році.

За допомогою сервісу державні структури і комунальні компанії можуть продавати товари, здавати в оренду і продавати нерухомість і активи. Так, зараз в системі можна купити літак ХАЗ-30 від Харківського підприємства. Вартість лота — 1,176 мільйона гривень. Нежитлові приміщення на Нових Будинках продають за 500 тисяч гривень. Ізюмська міськрада продає гранітний постамент для пам'ятника за 64,9 тисячі гривень, а КП "Харківський інформаційний центр"  —  навантажувач за 15 тисяч гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.