Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківська область — у трійці найбільш населених областей з ростом COVID-19

За словами головного санлікаря України, коронавірусна ситуація залишається напруженою.

За словами головного санлікаря України, коронавірусна ситуація залишається напруженою.

Харківська область увійшла до списку трьох найбільш населених областей, де з кінця квітня зафіксовано зростання підтверджених діагнозів коронавірусу. Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на засіданні Кабінету міністрів.

Незважаючи на стабільне зростання COVID-19 в Харківській, Дніпропетровській і Одеській областях, з розрахунку на 100 тисяч населення, все ж лідирують інші області.

"Епідситуація з коронавірусною хворобою COVID-19 залишається досить напруженою. Починаючи з кінця квітня у нас спостерігається стабільне зростання кількості підтверджених випадків в найбільш населених областях: Дніпропетровській — на 30%, Харківській — на 40% і в Одеській області, —сказав Ляшко. — Захворюваність в перерахунку на 100 тисяч населення, як і раніше, залишається найбільшою в Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопільській та Рівненській областях. Ми маємо сьогодні завантаженість на систему охорони здоров'я, наприклад, ліжок, які пристосовані для прийому хворих коронавірусною хворобою, — 12% завантаженості. Кількість апаратів штучної вентиляції легенів також маємо до 10% ".

Головний санлікар України пояснив, що коронавірусна ситуація стабільна, але поки не дозволяє зняти карантин, а навпаки вимагає його продовження, однак з деякими послаблениями.

"Проведений аналіз нам вказує на відносно стабільне протікання епідемічного процесу без вираженої тенденції до його зниження. Тому ми і просимо про продовження карантину до 22 травня 2020 року. Разом з тим, впроваджені засоби реагування дозволяють не допустити неконтрольованого розвитку і підтримувати навантаження на систему охорони здоров'я на допустимому рівні. Ми вже 17 днів знаходимося на певному плато, не перевищуючи кількість нових випадків впродовж доби понад 600. Тому розуміючи необхідність балансу між збереженням економічного стану та епідемічної ситуації на території нашої країни, ми розробили певне подання про можливе пом'якшення, але при чіткому дотриманні протиепідемічних норм, яке можна запустити з 11 травня", — підсумував головний санлікар.

Як писал KHARKIV Today, 4 травня на позачерговому засіданні Кабінету міністрів України прийняли рішення про продовження карантину до 22 травня

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.