Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківська область не може розраховувати на послаблення карантину

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
У нашому регіоні вище норми двоє з трьох показників для пом'якшення карантину.

Харківська область на п'ятому місці по захворюваності коронавірусом.

Станом на 29 жовтня наш регіон не може послабити карантинні обмеження. Про це стало відомо з оновлених даних на сайті Міністерства охорони здоров'я за критеріями для визначення регіонів зі значним поширенням коронавірусу.

За останні два тижні кількість хворих коронавірусом на 100 тисяч населення в Харківській області — 305,8 (норма — не більше 40). Більше хворих на таку кількість населення тільки в Сумській (306,2), Житомирській (364,6), Хмельницькій (401,5) та Чернівецькій (433,7) областях.

Завантаженість ліжок першої хвилі в нашому регіоні перевищує половину в останні п'ять днів. 28 жовтня з 3248 ліжок були зайняті 2134 або 65,7%.

Єдиний показник, який не виходить за межі норми в Харківській області — охоплення тестуванням. За останній тиждень він становить 145,2 на 100 тисяч населення при нормі більше 48.

Відзначимо, як і наш регіон, не можуть пом'якшити карантин і в інших областях.

Нагадаємо, по четвергах в Києві проходять засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де встановлюють нове епідемічне зонування. З 19 жовтня Харків знаходиться в"червоній "зоні карантину.

Як писав KHARKIV Today, з початку пандемії в Харківській області коронавірусом захворіли 35 тисяч 16 чоловік. З них 516 померли і 6556 — одужали. 

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.