Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківська область без коронавірусу? Хто і чому посадив нас на інформаційний карантин

Єдиний зафіксований випадок коронавіру в Харківській області датується 28 березня. Станом на вечір 3 квітня відомо про підозру в 32 осіб, але багато діагнозів не можуть підтвердити з кінця березня.

Мешканців Харкова та Харківської області (майже 2,7 мільйона чоловік) посадили на інформаційний карантин. Будь-яку інформацію про коронавірус — підтверджені діагнози, підозри, що одужали пацієнти — дозують, замовчують. В офіційних зведеннях міськради щодня стверджують: хворих в місті немає, офіційні звіти із Харківської облдержадміністрації закінчилися 1 квітня. Нас досі "годують" інформацією за 28 березня.

ЩО МИ ЗНАЄМО

1.В області 1 підтверджений діагноз у молодого чоловіка, який повернувся із Франції.

2. Після контакту з ним на самоізоляцію пішли 17 чоловік, в тому числі 16 лікарів.

3. Це медперсонал 30-ї лікарні на вулиці Гуданова (спеціалізується на лікуванні ЛОР-захворювань).

4. В області — 32 підозри на коронавірус.

5. Підтверджень діагнозу не дає лабораторія в Києві: нібито через завантаженість.

6. На обсервацію повернулись 28 чоловік в суботу — туристи.

ЧОГО МИ НЕ ЗНАЄМО

1. Скільки людей дійсно хворі і скільки під підозрою, який їх стан.

2. Скільки людей на самоізоляції за підсумками  епідрозслідування.

3. В яких районах області та Харкова є позитивні і потенційні діагнози.

4. Скільки людей видужали.

5. Скільки підозр перевіряється щодня.

Вранці 6 квітня в Харківській ОДА не оновили дані про кількість хворих коронавірусом і підозр, доводиться користуватися інформацією за 3 квітня.

ЯК ЦЕ ВІДБУВАЄТЬСЯ В ІНШИХ РЕГІОНАХ

Наприклад, в сусідній Полтавській області щоденну статистику по регіону повідомляє голова ОДА Олег Синєгубов.

Скрин: соцсети

Дізнатися про кількість хворих та підозр на коронавірус щодня можна і на офіційному сайті Дніпропетровської ОДА.

Скрин: Днепровская ОГА

В нашій області росте тільки кількість підозр на захворювання. Голова ОДА Олексій Кучер повідомив, що їх не можуть підтвердити або спростувати, оскільки в Києві "завалена лабораторія". Останню інформацію, яку регіон отримав про кількість підозр на коронавірус, Кучер опублікував ввечері 3 квітня. Він зробив це вперше і повідомив, що в Харківській області 32 підозри і, як і раніше, 1 підтверджений випадок. 4, 5 квітня і до опівдня 6 квітня голова Харківської ОДА мовчав.

Голова Вінницької ОДА Владислав Скальський дає щоденні брифінги і навіть у неділю розповів про захворювання коронавірусом у світі, Україні та Вінницькій області зокрема.

Скрин: Винницкая ОГА

Голова Донецької ОДА Павло Кириленко 6 квітня написав на своїй сторінці в Facebook, що в регіоні помер чоловік, у якого раніше виявили захворювання.

Скрин: Facebook

Не забувають відзвітувати про кількість хворих COVID-19 і в Київській області. Там станом на 5 квітня офіційно підтверджено 88 випадків захворювання, з них коронавірус виявили у 5 дітей. Місцеві жителі можуть дізнатися, в яких населених пунктах є хворі, скільки людей в лікарні і на самоізоляції, а також якого вони віку. У понеділок вранці Віталій Кличко провів брифінг і вже повідомив актуальні цифри.

Не мовчать і в Одесі. Щодня на сайті міськради з'являється інформація про стан хворих і кількість нових підозр. Також уточнюють, чи використовують для лікування хворих апарати ШВЛ.

Скрин: Одесский горсовет

На сайті Львівської міськради тільки за понеділок з'явилося три новини про коронавірус, в тому числі оперативні дані. Крім того, їх повідомляє в ранковому ефірі на місцевому радіо міський голова Андрій Садовий.

Скрин: Львовский горсовет

У Харківській міськраді по буднях інформують про те, що в місті офіційно немає жодного випадку захворювання. Хоча єдиний підтверджений випадок коронавірусу виявили у харків'янина, з ним контактували 16 лікарів. Цей випадок зареєстровано у 30-й міській лікарні, але в міськраді продовжують робити вигляд, що нічого не відбувається.

Скрин: Харьковский горсовет

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.