Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківська міськрада програла суд по Жукову

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today
Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today
Рішення можна оскаржити, подавши касацію.

Рішення суду першої інстанції про протиправність і недійсність перейменування проспекту Григоренка в проспект Жукова Харківською міськрадою залишилося в силі.

15 лютого колегія суддів Другого апеляційного адміністративного суду не задовольнила апеляційну скаргу Харківської міськради у справі про перейменування проспекту Григоренка в проспект Жукова. Судді залишили в силі рішення Харківського окружного адміністративного суду про визнання протиправним та незаконним рішення Харківської міськради про перейменування.

Повний текст рішення обіцяють оприлюднити 25 лютого. Воно вступило в силу з моменту оголошення, рішення можна оскаржити в касаційному порядку.

"У законі про декомунізацію йдеться про те, що заборонено називати іменами людей, які займали посади вище секретаря районного комітету або в радянських органах влади будь-які об'єкти права власності", — нагадала голова Північно-Східного відділення Українського інституту національної пам'яті Марія Тахтаулова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терехов хоче залишити Жукова на карті Харкова

Нагадаємо, 11 лютого Верховний Суд відхилив скаргу Харківської міськради в справі про перше перейменування проспекту Петра Григоренка на проспект Маршала Жукова в Харкові.

Як писав KHARKIV Today, 18 червня 2020 року Харківський окружний адміністративний суд визнав противоправним і недісним рішення Харківської міськради про перейменування проспекту Григоренка в маршала Жукова.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.