Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківська фірма зберігала комплектуючі танкових боєприпасів для відправки до Росії

Фото: СБУ
Зловмисники ввозили до України російські військові деталі під виглядом металобрухту, переробляли їх і назад відправляли до Росії на оборонні підприємства.

Зловмисники ввозили до України російські військові деталі під виглядом металобрухту, переробляли їх і назад відправляли до Росії на оборонні підприємства.

Співробітники Служби безпеки України блокували контрабандне ввезення комплектуючих до танкових боєприпасів російського виробництва. Товари зберігали на складах в Харківській, Дніпропетровській і Луганській областях. Про це повідомили в Службі безпеки України.

Слідчі встановили, що незаконну схему організували четверо переселенців з Луганської області.

"На підприємствах оборонно-промислового комплексу Російської Федерації зловмисники закуповували комплектуючі до військових засобів ураження і через низку підконтрольних фірм-нерезидентів ввозили до України як металобрухт. Імпорт здійснювався без отримання передбачених законодавством дозволів та угод Державної служби експертного контролю", — відзначили в СБУ.

Злоумышленники ввозили контрабанду деталей к военной технике. Фото: СБУ
Зловмисники ввозили контрабанду деталей до військової техніки. Фото: СБУ

Після цього деталі відправляли в одне з міст Луганської області, переробляли їх і повертали на оборонні підприємства Росії. Спіймали зловмисників на "гарячому" в Дніпропетровській області під час спроби ввезти російські військові деталі на суму понад 2,5 мільйона гривень.

"Пройшли обшуки в офісах підконтрольних ділкам фірмах в Дніпропетровській, Харківській і Луганській областях, а також за місцями проживання учасників схеми,  їх транспортних засобах. Вилучено цифрову і обчислювальну техніку, бухгалтерську звітність фірм-імпортерів, статутні документи і печатки фірм-нерезидентів, а також інші докази, що підтверджують протиправну діяльність", — пояснили в СБУ.

Слідчі порушили кримінальне провадження за статтею 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України.

Як писав KHARKIV Today, в березні СБУ зупинила в аеропорту "Бориспіль" нелегальні запчастини військового призначення, які харківські фірми доставляли з Росії до України, потім під виглядом сільгосптехніки і електрообладнання намагалися відправити до Азії.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.