Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківська фірма просить зареєструвати в Україні російську вакцину від коронавірусу

Заяву "Біоліку" оприлюднила "Опозиційна платформа — За життя".

Якщо Міністерство охорони здоров'я дозволить реєстрацію, запустити виробництво російської вакцини харківська фірма "Біолік" (Помірки, 84 Харків) обіцяє на початку 2021 року.

30 грудня акціонер компанії Vilkom Services Limited, яка володіє 100% акцій харківської фірми "Біолік", Віктор Мартін звернувся до виконуючого обов'язки директора експертного центру Міністерства охорони здоров'я України Михайла Бабенка з проханням дозволити реєстрацію в Україні російської вакцини "Супутник V".

До звернення прикріплено заяву директора "Біолік" про державну реєстрацію лікарського засобу "Супутник V". Відповідні документи опубліковані на сайті партії "Опозиційна платформа — За життя".

За словами голови політради партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, якщо Міністерство охорони здоров'я дозволить реєстрацію, технологію і клітинну лінію для виробництва російської вакцини передадуть протягом двох тижнів, організувати виробництво вакцини зможуть за три-шість місяців. Відмову в реєстрації пропонує розцінювати як злочин.

"В результаті переговорів з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним, керівником Російського фонду прямих інвестицій Кирилом Дмитрієвим і директором НДЦЕМ ім. М. Ф. Гамалії Олександром Гінцбургом Україна отримає унікальну можливість самостійно виробляти вакцину від коронавірусу вже на початку 2021 року, ставши незалежною країною в питанні протидії пандемії COVID-19. Відмова влади або будь-яке перешкоджання правовій процедурі реєстрації вакцини від COVID-19 "Супутник V" в Україні буде свідчити про злочинний намір влади позбавити українських громадян права на отримання медичного захисту від коронавірусу — цієї чуми XXI століття", — зазначив Медведчук.

У своєму зверненні власник заводу "Біолік" говорить про 95-відсоткову ефективність російської вакцини від коронавірусу, її реєстрацію в Аргентині і Білорусі, прискорену реєстрацію вакцин в світі, здатності "Біолік" виробляти "Супутник V" і просить дозволити прискорену реєстрацію в Україні.

"За підтримки Державного експертного центру Міністерства охорони здоров'я України у вигляді надання можливості проходження реєстрації вакцини за прискореною процедурою, наша компанія готова забезпечити населення України вакциною" Супутник V "з 2021 року", — сказано в зверненні.

Відзначимо, на сайті компанії "Біолік" поки немає ні звернення, ні заяви про реєстрацію "Супутник V".

биолекбиолекбиолекбиолекбиолек

Як писав KHARKIV Today, 8 грудня Російський фонд прямих інвестицій заявив про намір харківської фірми "Біолік" виробляти російську вакцину від коронавірусу "Супутник V". У Службі безпеки України назвали цю інформацію провокацією.

У той же день компанія "Біолік" відреагувала на інформацію. Там заявили про технічну можливість почати виробництво вакцини, але тільки за наявності державної реєстрації в Україні.

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.