Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків витратить півтора мільйона гривень на гойдалки у дворах

Департамент Харківської міськради оголосив тендер.

До кінця року у дворах Харкова встановлять гойдалки, гірки, каруселі та ігрові майданчики, всього 15 комплектів (або 39 одиниць). Однак адрес, де з'являться нові дитячі майданчики, не називають.

Департамент житлово-комунального господарства Харківської міської ради планує купити і встановити дитячі ігрові майданчики на прибудинкових територіях багатоквартирних житлових будинків житлово-будівельних кооперативів, житлових комплексів і об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. На ці цілі хочуть витратити 1 500 000 гривень. Відповідний тендер опублікований на сайті державних закупівель ProZorro.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ремонт дитячих майданчиків у парку Горького витратять майже 2,4 мільйона гривень

Всього куплять 15 комплектів дитячих гральних майданчиків. У набір входять гойдалки-балансири, подвійні гойдалки, гірка, карусель (всього 8 комплектів, в кожному — по одній одиниці) і двохбашневий комплекс (7 штук).

Гойдалки-балансири будуть складатися з металевої труби, дерев'яної дошки, вологостійкої фанери і гумового амортизатора. Довжина гойдалки-балансира складе 2175 міліметрів, ширина — 333 міліметрів, висота — 1237.

качели
Скрин: документація

Подвійні гойдалки виготовлять з металевих труб і дерев'яних дощок. Їх будуть бетонувати, пофарбують акриловою фарбою на водній основі, яка буде безпечна для дітей.

качели
Подвійні гойдалки. Скрін: документація

Гірка буде складатися з основного каркасу, ділянки ковзання, платформи і сходинок. Всі деталі гірки виконають з використанням вологостійкої фанери, пофарбують акриловою фарбою. Для безпечного підйому в фанері зроблять отвори для тримання рукою по всій ділянці сходинок, також встановлять горизонтальний поручень на стартовій платформі. Ділянку ковзання виготовлять з нержавіючої сталі. Її теж будуть бетонувати.

горка
Гірка. Скрін: документація

Карусель буде з круглою платформою з трьома двомісними сидіннями з вологостійкої фанери.

карусель
Карусель. Скрін: документація

У двохбашневому комплексі одну вежу встановлять на чотирьох стійках, одну — на шести, також там буде гірка, дерев'яний підйом з канатом, дерев'яні сходи з поручнями, металеві ступінчасті і спіральні сходи, місток. Довжина ігрового майданчика складе 8450 міліметрів, ширина — 4378 міліметрів, висота — 3357 міліметрів.

игровая площадка
Двохбашений комплекс. Скрін: документація

Аукціон призначений на 9 березня. Поставити і встановити дитячі майданчики повинні до 31 грудня 2021 року.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.