Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків відмовився брати участь в рейтингу прозорості міст

Йдеться про проміжній вимір прозорості міст України 2020.

У проміжному рейтингу міста беруть участь за бажанням.

Команда програми "Transparent cities / Прозорі міста" оприлюднила результати проміжного виміру прозорості українських міст. До проведення цього дослідження приєдналися 39 міських рад. Харкова в цьому списку немає.

Повідомляється, що міста, які взяли участь в оцінюванні, активно втілювали індикатори з сфер інвестицій та економічного розвитку, доступу і участі, землекористування та будівельної політики. Найменшого прогресу міські ради досягли в сферах комунальних підприємств, соціальних послуг та житлової політики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові запрацював найбільший в Україні круглий фонтан за 17 мільйонів гривень

"Середній рівень прозорості цих міст в порівнянні з показниками 2019 збільшився на 6,4 бала (14,3%). Це означає, що міста продовжують втілювати рекомендації для підвищення прозорості та підзвітності у своїй роботі. Якби ми складали Рейтинг прозорості влітку, то 5 міст могли б потрапити до категорії "Прозоре місто" (80-100 балів). Це Львів, Дніпро, Покров, Тернопіль та Кам'янське", —розповіли організатори рейтингу.

В "Transparent cities" KHARKIV Today пояснили, що проводять два рейтинги — основний, він проводиться восени, а його результати публікуються на початку наступного року, і проміжний рейтинг, в якому можна побачити, як змінилися міста за півроку.

У проміжному рейтингу міста беруть участь виключно за бажанням. Міста отримують відповідні листи — пропозиції, а у відповідь на них повинні надати необхідні для рейтингу дані. Харків ці дані не надав, тому до рейтингу не потрапив. Але в основному рейтингу (за підсумками року) Харків все-таки буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За рівнем злочинності Харків зайняв 24-е місце в Європі

Робота над формуванням Рейтингу прозорості 2020 року, який покаже результати всіх 100 найбільших міст України, почнеться в жовтні.

Нагадаємо,  за підсумками 2019 року в рейтингу прозорості українських міст, Харків посів 51 місце серед 100.Це — найгірший результат серед обласних центрів. У 2018 році  Харків займав 64 місце, а в 2017 був на 37-му.

Дослідження прозорості міських органів влади проводить міжнародна організація Transparency International Україна. Вивчається кадрова політика, відкритість торгів і аукціонів, доступність інформації про міськради і комунальні підприємства для громадян, можливість потрапити на засідання до міськрад, подати заявку на бюджет участі.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.