Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків приєднався до всеукраїнської акції "Запали свічку" (Фото)

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today
Свічки пам'яті запалили на площі Свободи.

Всеукраїнська хвилина мовчання традиційно відбулася о 16:00.

Сьогодні, 28 листопада, в Україні — День пам'яті жертв голодоморів. У Харкові до Меморіалу та пам'ятних місць городяни приносили хліб, снопи пшениці та символічні горщики з зерном, запалювали лампадки. Духовенство провело богослужіння — панахиди та молитви за упокій душ загиблих.

О 16:00 Харків приєднався до хвилини мовчання та всеукраїнської акції "Запали свічку". Заходи пройшли на площі Свободи біля намету "Все для перемоги". Також лампадки і свічки виставили на тротуарі біля будівлі Харківської обласної державної адміністрації та на підвіконнях всередині будівлі.

Нагадаємо, кожну четверту суботу листопада в Україні — День пам'яті жертв голодоморів. Цього року він припадає на 28 листопада. У цей день українці вшановують пам'ять жертв Голодомору 1932 - 1933 років, вчиненого тоталітарним сталінським режимом, а також голодоморів 1921 - 1922, 1946 - 1947 років в Україні.

Раніше KHARKIV Today писав, що на Меморіалі жертвам Голодомору в Харкові відбулися сутички. Конфлікт трапився між активістами патріотичних організацій і людьми, які охороняли назву "Фельдман екопарк".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.