Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків на карантині. День другий. Транспорт (фото)

116 поліцейських патрулів перераховують кількість пасажирів у транспорті тільки на кінцевих зупинках.

KHARKIV Today перевірив, як в трамваях, тролейбусах і маршрутках міста дотримуються постанови Кабміну №255 від 16 березня 2020 року.

Нагадаємо, згідно з документом, в салоні маршрутки повинні перевозити не більше 10 пасажирів, а в тролейбусі і вагоні трамвая — не більше 20.

Четвер, 19 березня, — другий день жорсткого карантину. Ми вирішили потроїти рейд у найбільш густонаселеному  Салтівському житловому масиві. Вранці автобуси ходили не такі забиті, як це було напередодні, а приблизно половина пасажирів озброїлися масками. Так, десь о 11:00 у маршрутці №266, яка курсує від станції "Льва Толстого" до площі Конституції, було не більше десятка пасажирів. Ні на одній із зупинок протягом всього маршруту від "Каравану" до центру міста поліцейських патрулів, яким доручили стежити за кількістю людей у ​​транспорті, ми не помітили. Однак вона і так не перевищувала допустимий рівень.

vfhihenrf
Кількість людей у 266 маршрутці залишалася в межах норми. Фото: KHARKIV Today

Але така ситуація була не скрізь. Так, трамвай 27-го маршруту на зупинці "Героїв Праці" набився майже вщент, що викликало обурення пасажирів, які вже оплатили проїзд на інших зупинках. Деякі, побачивши, що в салоні починається тиснява, закликали водія скоріше їхати. Той, в свою чергу, нарікав на червоний сигнал світлофора, через який змушений був стояти (чомусь з відкритими дверима). В один момент літній чоловік з жінкою покинули транспорт в надії дочекатися наступного.

трамвай
Кількість пасажирів трамвая не контролювали навіть на багатолюдних зупинках. Фото: KHARKIV Today

За нашими спостереженнями, навіть в таких умовах, трамваї менш заповнені, ніж до карантину, особливо з огляду на той факт, що метро не працює. Можливо, це пов'язано зі збільшенням рухомого складу, який перевели з інших маршрутів. Під час нашого рейду, вагони тут прибували один за одним, хоча зазвичай інтервал становив до півгодини.

трамвай
Трамваї прибували на зупинку "Героїв Праці" один за одним. Фото: KHARKIV Today

Робота напівпорожніх тролейбусів не викликала особливих нарікань. Ми проїхалися по 34-му маршруту від станції "Студентська" до "Каравану" — салон був практично порожній. Співробітників поліції, які б контролювали кількість пасажирів, тут також не помітили.

троллейбус

Як з'ясувалося, співробітники поліції все-таки вийшли контролювати пасажиропотік. У Головному управлінні Національної поліції в Харківській області відзвітували: для цих цілей створили більше сотні мобільних груп.

"На сьогодні в місті і області створено 116 мобільних груп з числа працівників територіальних підрозділів поліції, які відпрацьовують території обслуговування з метою виконання вимог і заборон, визначених у постанові Кабінету міністрів України. Вони здійснюють контроль за дотриманням вимог щодо обмеження перевезень пасажирів в громадському транспорті, припинення роботи підприємств торгівлі, розваг та громадського харчування. Наряди Управління патрульної поліції патрулюють кільцеві зупинки ", — розповів начальник облуправління поліції Валерій Сокуренко.

патрульные
Патрульні на автовокзалі на "Холодній горі" стежать за кількістю пасажирів у маршрутках.Фото: ГУ НП в Харьковской области

Нагадаємо, о 20:00 17 березня призупинив роботу "Харківський метрополітен". По місту можна пересуватися наземним транспортом, деякі трамваї, тролейбуси і автобуси змінили маршрут

Як писав KHARKIV Today, в Україні виявили 16 підтверждених випадків захворювання короновірусом, два  — з летальним результатом. Від ускладнень померли 71-річна жінка в Житомирській області та 33-річна мешканка Чернівецької області.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.