Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків купив декоративний щебінь на півмільйона гривень

Штучними каменями хочуть прикрасити прибудинкові території.

Штучними каменями хочуть прикрасити прибудинкові території.

Департамент житлового господарства Харківської міської ради купив 115 000 кілограмів декоративного щебеню і бутового каменю за 498 000 гривень. Це стало відомо з відповідного тендеру, опублікованого на сайті державних закупівель ProZorro.

Аукціон пройшов 22 квітня. У ньому брали участь три компанії — "Транспромснаб" і фірми підприємців Валентина Таровського і Марини Жметко. Дві перші запропонували купити щебінь рівно за ту ціну, на яку розраховував департамент спочатку — 500 000 гривень. Фірма Марини Жметко погодилася на 498 000 гривень та стала переможцем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові встановлять паркан у вигляді бамбука, олівців і сітки за п'ять мільйонів гривень

Згідно з документацією, фірма поставить департаменту 10 000 кілограмів кварцового щебеню, 30 000 кілограмів мармурового щебеню і 75 000 кілограмів бутового каменю.

Щебінь замовили різних фракцій: від 5 до 20 міліметрів і природного кольору. У ньому не повинно бути сторонніх домішок — деревини, каміння, шматків металу та глини. У департаменті хочуть, щоб щебінь розфасували в транспортну упаковку по 20 кілограмів.

У природному кольорі купують і бутовий камінь, фракція від 300 до 500 міліметрів. І щебінь, і бутовий камінь покладуть біля будинків.

"Призначені для ландшафтного дизайну на прибудинкових територіях", — сказано в документації.

У департаменті зазначили, що у вартість тендерних пропозицій входять транспортні витрати на перевезення товару, його вартість і витрати на оплату роботи співробітникам, які будуть завантажувати і розвантажувати камінь за адресами. Поставити товар фірма повинна до 1 липня цього року.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.