Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків хоче купити останні п'ять апаратів ШВЛ в Україні

Харків виділив 20 мільйонів гривень на апарати ШВЛ, медикаменти і захисні костюми.

Крім апаратів штучної вентиляції легенів, медикаментів і захисних костюмів, у Харкові придбають "найближчим часом" експрес-системи для виявлення коронавірусу. Однак де і в якій кількості — не уточнюється. У мерії кажуть: Кернес придумав цілу систему і просять "довіритися". 

16 березня на засіданні Комісії з надзвичайних ситуацій у Харківській міськраді прийняли рішення про виділення 20,5 мільйона гривень на закупівлю апаратів штучної вентиляції легенів.

"Сьогодні майже 163 апарати (в Харкові — Авт.) для штучної вентиляції легенів. Це у всіх наших лікарнях. Те, що стосується закупівлі, ми виділили кошти, ми хочемо закупити ШВЛ останнього покоління. Я вам зараз точно не можу сказати про ціну, тому що ціна варіюється. Будуть проведені всі переговорні процедури, ми будемо, природно, йти на зниження ціни, але я думаю, що за цей тиждень у нас будуть ще апарати ШВЛ ", — сказав перший віце-мер Ігор Терехов.

Незважаючи на те, що процедура державної закупівлі вимагає часу, в міськраді обіцяють придбати апарати вже цього тижня.

"У нас є розуміння, де їх купувати", —- сказав Терехов.

Заступник харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан каже, що Харків буде закуповувати апарати без проведення тендеру.

"У випадку надзвичайної ситуації тендери не проводяться, вони просто купляться, — уточнила Горбунова-Рубан. — В Україні є п'ять систем ШВЛ, ми всі їх сподіваємося купити. Що стосується оксигенатора (газообмінний одноразовий пристрій, призначений для насичення крові киснем) ми шукаємо, і все, що знайдемо, купимо ".

За словами Терехова, при необхідності придбані апарати можуть задіяти для лікування хворих коронавірусом. Крім апаратів ШВЛ, на виділені кошти куплять дезінфікуючі засоби, антибіотики і спецодяг для медпрацівників.

Горбунова-Рубан нагадала, що Кабінет міністрів України обіцяв забезпечити міста України, в тому числі Харків, тест-системами по виявленню коронавірусу. Експрес-систем в Харкові до цього часу немає. Їх обіцяють закупити в найближчі дні стільки, що "вистачить усім".

"Довіртеся нам. Проводиться певний захід, ви про все дізнаєтеся свого часу. Геннадій Адольфович придумав систему, яку до нас ще ніхто не застосовував", — зазначила Горбунова-Рубан.

Як писав KHARKIV Today, в Україні зареєстрували п'ять випадків коронавірусу, один із них — з летальним результатом.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.