Кернес зайнявся зоологією: цитатник

Підготовка до боротьби із коронавірусом в Харкові перетворюється в публічну суперечку з яйцями, клопами і міллю. KHARKIV Today вибрав найяскравіші цитати останніх двох днів.

У запалі боротьби із поширенням коронавірусної інфекції мер Харкова вплутався в заочний словесний батл із губернатором Олексієм Кучером.

Нагадаємо, у четвер, 19 березня, представники великого бізнесу зібралися в готелі Kharkiv Palace на засідання штабу по боротьбі з коронавірусом. Очолили його олігарх Олександр Ярославський і мер Харкова Геннадій Кернес. Також до складу штабу увійшов голова ХОДА Олексій Кучер, однак в той день на засіданні був присутній його заступник Тарас Пастух.

Засідання перетворилося  в публічну прочуханку Кучера. Губернатор не став зволікати із відповіддю і висловився про методи мера і бізнесмена. Кучер назвав штаб з Ярославським і Кернесом фікцією, а їх зустріч з бізнесом  — вимаганням в стилі 90-х.

Кернес не втримався і написав цілий лист в своєму телеграм-каналі. Цього разу перейшов на терміни із зоології.

KHARKIV Today вибрав найяскравіші цитати.

Кернес у відповідь на заяву голови ОДА, що в Харків повертаються лихі 90-і:

"У 90-ті роки, якби мені попався такий, як Кучер, і підвів мене, як він підвів всіх нас, я б його просто розчавив, як клопа. Тому що в 90-і роки треба було не просто виживати, а треба було вміти відстоювати свою думку ".

Також Олексій Кучер навів приклади участі харківського бізнесу в боротьбі з поширенням вірусу. За його словами нардеп Дмитро Шенцев оплатив літак і повернув збірну з боксу із Лондона, інший нардеп Олександр Фельдман перевіз більше 100 чоловік із Росії, компанія UBC купила в Дергачівську лікарню апарат ШВЛ.

"Перегляньте відео — які цифри називаються, вони різні. Куди люди дають гроші, хто їх отримав?", — сказав Кучер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кучер назвав штаб з Ярославським і Кернесом фікцією, а їх зустріч з бізнесом— вимаганням в стилі 90-х

Тут Кернес також поспішив із фінансовим звітом:

"Олександр Ярославський перерахував 55 мільйонів гривень, 240 000 доларів США на покупку 13-ти узі-апаратів дав Володимир Мисик, Олександр Брагінський виділив 50 000 доларів на покупку 3-х узі-апаратів; бізнесмен Павло Фукс перерахував 560 000 доларів США на покупку ШВЛ. Також оплатили пересувний рентген-апарат і два апарати ШВЛ для немовлят, сформували 22 000 аптечок і 100 000 продуктових наборів для літніх людей ", — написав Кернес.

І тут же не забув вколоти губернатора :

"Якщо подивитися на наш тандем з Ярославським, то ми рухаємося, як танк. Якщо подивитися на Кучера, то він рухається, як міль, під'їдаючи щось незрозуміле".

Власник ТОВ "Хлібокомбінат "Кулиничі" Володимир Мисик про штаб і вірус:

"Досить гратися в бірюльки ... До нас це прийде, можемо навіть не сумніватися, а ми граємо в те, у кого яйця більші. Яйця більші у Ярославського і Кернеса. Це правда!"

KHARKIV Today стежить, чим закінчиться публічне сперечання і чи встигнуть Харків і область підготуватися відбивати вірусну атаку.