Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кернес відмовився допомогти підприємцям

Геннадій Кернес відмовився внести до порядку денного питання про звільнення підприємців від сплати єдиного податку на час карантину.

На черговій сесії Харківської міської ради мер Геннадій Кернес відмовився внести до порядку денного питання про звільнення підприємців від сплати єдиного податку на час карантину.

З відповідною пропозицією виступив депутат Іван Ракич.

«Ми живемо в період карантину, багато соціальних категорій страждають. Завдяки підприємцям, державі, місцевим органам — їм йде допомога. До мене, як і до вас, звертаються підприємці, асоціації, цілі групи підприємців, громадські організації, які відстоюють їх права. Питання одне. Прохання одне до нас з вами, шановні депутати: скасувати в умовах коронавірусу для 1 і 2 групи оподаткування повністю єдиний податок і встановити його на період пандемії або карантину зі ставкою нуль. Прошу вас, шановний голова, поставити це питання на голосування і винести це в зал окремим рішенням" — сказав Ракич.

Однак Кернес відмовив, пославшись на нібито порушення регламенту міської ради

"Не було ніяких питань, щоб ми включили до порядку денного сесії. Також що стосується податків — податки приймає Верховна Рада України. Міська рада виконує все, що стосується існуючого законодавства", — сказав Кернес, після чого депутат Ігор Черняк звернув увагу присутніх на те, що розмір єдиного податку 1 і 2 групи визначається на місцевому рівні.

"Ми можемо піти тим шляхом, яким пішли в інших містах України, та зменшити цей розмір до нуля, до 1 копійки, 10 гривень. Але щоб люди, які зараз не мають заробітку, не продовжували втрачати гроші і якось могли прогодувати свої сім'ї. Другий крок. Дивіться, яка ситуація: Верховна Рада знизила ставки податку на землю, звільнила суб'єктів від їх сплати. Що відбувається у нас в Харкові? У мене під будинком муніципальна парковка. Вона як коштувала 750 гривень на місяць, так і зараз коштує 750 гривень на місяць. Але раніше сплачувався земельний податок, а тепер він не сплачується. Тому у мене питання: чому якийсь незрозумілий ФОП, який здає мені в оренду місце під парковку під моїм будинком, став заробляти більше, а я не отримав знижку, яку я повинен був отримати, як всі харків'яни. Давайте говорити, що в бюджеті повинні бути закладені ті заходи, які дозволять зараз всім харків'янам, які опинилися в складній ситуації, пережити цей час", — сказав Черняк.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.