Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кернес розповів, як швидко зможе відкритися метро після рішення Кабміну

метро
Після того, як Кабмін анонсував запуск метро наступного тижня, харківський мер сказав — підземку можна буде відкрити через годину після прийнятого рішення.

Після того, як Кабмін анонсував запуск метро наступного тижня, харківський мер сказав — підземку можна буде відкрити через годину після прийнятого рішення.

Геннадій Кернес вважає, що причина "пробок" в Харкові — закрите метро. А в підземці можна організувати перевезення пасажирів, дотримуючись санітарних норм і без натовпу. Про це Харківський міський голова повідомив в ефірі "Громадського радіо".

"У транспорт набиваються люди. Але мене дуже втішило доручення президента Кабінету міністрів розробити заходи щодо передачі повноважень приймати рішення по транспорту на місцях", — сказав Кернес.

За його словами, метро зможе відкритися для пасажирів через годину після прийняття відповідного рішення. Під час карантину підземний транспорт регулярно обкатувався.

Нагадаємо, в Україні можуть дозволити роботу метрополітену з 25 травня. Рішення про наступні пом'якшення карантину Кабінет міністрів буде приймати на засіданні 20 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через карантин співробітникам Харківського метрополітену не виплачують зарплати

Раніше Геннадій Кернес заявляв, що хоче відновити роботу Харківського метрополітену 12 травня, незабаром він виступив з протилежною заявою, уточнивши — підземка запрацює, коли дозволить уряд. Пізніше на сайті Харківської міськради повідомили, що намагаються переконати уряд запустити метро.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.