Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кернес розповів, де і коли вийдуть на маршрут тролейбуси на автономному ходу

Фото: Facebook/Иван Кукушкин
Через кілька тижнів машини вийдуть на перші маршрути.

До Харкова прибули перші тролейбуси з запасом ходу. Їм вистачить потужності на 20 кілометрів без "підзарядки" від мережі.

Перші тролейбуси приїхали з Вінниці, найближчим часом привезуть ще 12 машин з 50, які місто закупило в лізинг. Про це під час сесії Харківської міськради повідомив міський голова. Він також розповів, на які маршрути їх планують випустити.

"Раз ми говоримо про дорожній рух, скажу, до Харкова прибули тролейбуси з запасом ходу, які ми купили в лізинг. Тролейбуси будуть ходити на Північній Салтівці, П'ятихатки — площа Конституції або Свободи, Жихар — метро Гагаріна. Будемо дивитися, чи вистачить запасу ходу від Жихаря по Льва Ландау, плануємо маршрут на Горизонт, на Рогань", — сказав Кернес.

За його словами, вже найближчими днями його заступник Євген Водовозов буде випробовувати тролейбус на маршруті, а через тиждень-два вони вийдуть на маршрути. Перший — на Салтівку.

Нагадаємо, в лютому цього року Харківська міськрада на черговій сесії дала згоду на покупку до 50 тролейбусів з автономним ходом на умовах фінансового лізингу. Термін лізингу — не більше 60 місяців з дати, визначеної договором. Вартість предмета лізингу — не більше 520 мільйонів гривень. Авансовий платіж повинен становити не менше 20% від вартості предмета лізингу з ПДВ. Лізингові платежі повинні здійснювати щомісяця, а тіло — рівномірними частинами відповідно до умов договору фінлізингу. Гроші на відшкодування вартості тролейбусів повинні бути передбачені при формуванні бюджету Харкова на 2020-2024 роки.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.