Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кернес просить відкрити метро і чекає рішення Кабміну

Станція метро "Спортивна". Фото: КП "Харківський метрополітен"
Харківський міський голова повідомив, що надсилав не одного листа з обґрунтуванням необхідності запустити підземку, але відповіді так і не отримав.

Харківський міський голова повідомив, що надсилав не одного листа з обґрунтуванням необхідності запустити підземку, але відповіді так і не отримав.

У міськраді впевнені, що метро найзручніший і безпечний вид транспорту, а в умовах послаблення карантинного режиму, його обов'язково необхідно відкрити для пасажирів. Про це розповів  міський голова Геннадій Кернес, повідомляє прес-служба міськради.

"Логіка проста: метро необхідно відкрити. Наземний транспорт чимось відрізняється від підземного? У підземному — витяжка краще. Через послаблення карантину люди почали ходити на роботу, вони їдуть в наземному транспорті, де тісно і душно. Я не знаю, чому прем'єр-міністр Денис Шмигаль так не хоче відкрити метро. Вчора він сказав, що підземка може стати вагомим чинником поширення коронавірусу. Але жодна країна в світі не закрила метро! У Лондоні закрили на один день для санобробки і відкрили знову. Метро — це найбільш зручний, безпечний і доступний вид транспорту. І ми могли б там створити всі необхідні умови для елементарної санобробки", — пояснив свою позицію Геннадій Кернес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові закрите метро вважають загрозою для дотримання карантину

Міський голова розповів, що відсилав прем'єр-міністру України не одного листа з обґрунтуванням необхідності відкрити метро, проте відповіді так і не отримав. У мерії кажуть, що чекатимуть рішення Кабміну.

Харківський метрополітен припинив перевезення пасажирів майже два місяці тому — 17 березня.


 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.