Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кернес підтвердив коронавірус

З четверга харківський міський голова перебуває в лікарні №17.

У лікарню Кернес поступив 10 вересня, десятки його підлеглих здають тест.

"Увечері вчора після інформації, того фейку, який був поширений політичними противниками, я був в 17 лікарні. Я спілкувався з Кернесом, він сміявся з того, що відбувається. Він все читає, все бачить, це у нього викликає саркастичну посмішку. Він підтверджує коронавірус, викликаний двостороннім запаленням легенів. Дуже голосно сміявся. Він просив мене зустрітися. Він все читає, все бачить, і все це у нього викликає сарказм", — сказав директор департаменту у справах інформації Харківської міськради Юрій Сидоренко.

За словами Сидоренка, всі чиновники, які спілкувалися з Кернесом, здають тести і пішли на самоізоляцію. Це десятки людей. Називати їх імена він не став. Від кого мер Харкова міг заразитися, невідомо. Юрій Сидоренко додав, що сам перехворів коронавірусом, але коли, не знає: аналіз показав наявність антитіл.

У лікарні № 17 Кернеса лікують харківські фахівці, його стан стабільно важкий.

Нагадаємо, Геннадій Кернес знаходиться в реанімації  хірургічного відділення багатопрофільної лікарні № 17 на сьомому поверсі. З ранку там велика кількість відвідувачів. Всі пацієнти і відвідувачі через карантин входять до корпусу через приймальне відділення. Далі — кожному на свій поверх. На поверх реанімаційного відділення, де лежить Кернес, ніхто з пацієнтів потрапити не може: в ліфті навіть немає відповідної кнопки. У відділенні Валерія Бишенка (він завідувач і анестезіолог, саме у нього, як кажуть люди в медичних колах, лежить Кернес) три підрозділи і 12 ліжок, своя лабораторія та апарати ШВЛ. А ще — можливість покласти пацієнта в окрему реанімацію.

Підлеглі і друзі Кернеса піднімаються ліфтом на шостий поверх, а далі їх проводжають на сьомий. Цей шлях сьогодні виконав близько 8 години ранку директор КП "Ритуал" Євген Журавльов, трохи пізніше — перший віце-мер Ігор Терехов. Журавльов виїхав близько дев'яти, а Терехов залишався і після 10:00. Слідом за Журавльовим приїхав і увійшов до відділення хірургії в масці директор департаменту охорони здоров'я міськради Юрій Сороколат. Водій на білій Toyota залишився його чекати. З різницею в 20 хвилин приїхали кілька позашляховиків з кортежу Геннадія Кернеса з охоронцями. Судячи з усього, вони тут чергують на випадок, якщо щось потрібно буде привезти або когось відвезти. Ближче до 10:00, часу обходу в стаціонарі, до відділення на своїй машині приїхав головлікар лікарні Дмитро Черепов. Він був не один, а з колегою. Вони залишалися на сьомому поверсі відділення і в той момент, коли до лікарні приїхав молодший син Геннадія Кернеса, Родіон Гайсинський.

На публіці мера останній раз бачили в День міста — 23 серпня, коли він у присутності колег відкривав фонтан на площі Свободи. З тих пір на всіх офіційних заходах міськраду представляє перший віце-мер Ігор Терехов. Не було Кернеса і на офіційних заходах під час приїзду президента Володимира Зеленського до Харкова 2 вересня.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.