Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кернес очолив рейтинг безвідповідальних мерів

Геннадий Кернес. Фото: Харьковский горсовет
З даних обіцянок Харківський міський голова Геннадій Кернес не виконав 34%.

З даних обіцянок Харківський міський голова Геннадій Кернес не виконав 34%.

З 150 обіцянок харківського мера невиконаними залишилася 51. До такого висновку прийшов аналітичний портал "Слово і діло".

Більше обіцянок — 170, дав тільки Рівненський міський голова Володимир Хомко, проте він, як і Геннадій Кернес, не виконав 34% від обіцяного. На третьому місці рейтингу "безвідповідальних" — мер Херсона Володимир Миколаєнко, обіцянками так і залишився 31% від його заяв. Не набагато відстав від колеги мер Києва Віталій Кличко, невиконаними залишилися 30% від його обіцянок. Замикає п'ятірку безвідповідальних Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, він не виконав 28% від обіцяного.

За даними "Слово і діло" серед невиконаних обіцянок Кернеса:

  • Завершення реконструкції Молодіжного парку в кінці 2019 - початку 2020 року. Після реконструкції парк відкрили у червні цього року. 
  • Реконструкція 18 старих трамваїв у 2018 році так і залишилася словами. При цьому в червні 2020 року харківськиймер похвалився, що в місті будуть робити трамваї разом з Ярославським і ХТЗ, а перший трамвай харківського виробництва з'явиться не раніше ніж через два роки.
  • Початок будівництва метро на Одеську навесні 2017 року не почалося. Навесні цього року там зносили викуплені будівлі і вибирали підрядника для будівництва.
  • Початок реконструкції скверу біля ДК "ХЕМЗ" в 2016 році. Тендер на реконструкцію скверу оголосили 1 червня 2020 року.
  • У липні 2012 року він заявляв про реконструкцію парку "Юність"  "найближчим часом". Однак в Харкові не освоїли 5 мільйонів гривень з держбюджету, які дали на реконструкцію парку. За останні роки там замінили тільки освітлення.

Відзначимо, також в грудні минулого року Харківський міський голова обіцяв "видалити Фельдмана, як зуб", а в жовтні 2014 року, коли в Харкові звалили пам'ятник Леніну, Кернес обіцяв його відновити, однак досі на площі Свободи немає ніякого монумента, а конфлікт харківського мера з народним депутатом триває.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.