Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кернес не прийме присягу до 20 грудня

Причина — рішення суду про скасування протоколу Харківської міської ТВК про результати виборів депутатів до міської ради.

У міськраді чекають роз'яснень від суду.

Сесію Харківської міської ради, на якій депутати нового скликання і міський голова повинні прийняти присягу, найближчим часом провести буде неможливо. Про це з посиланням на голову пресслужби Харківської міської ради Юрія Сидоренка повідомляє "Страна".

У мерії кажуть, що поки не знають, як реалізувати рішення суду, який визнав вибори до міськради недійсними, і чекають роз'яснень. До того ж стає очевидним, що сесію, на якій новообраний мер Геннадій Кернес повинен прийняти присягу і яка повинна була відбутися до 20 грудня, найближчим часом провести буде неможливо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харківській міськраді чекають Кернеса на присягу

"Ми чекаємо роз'яснень суду. З тексту рішення зрозуміло, що потрібен перерахунок голосів. Про перевибори мови не йде. Написано: "Встановити результат виборів". А це значить, що ми, згідно з рішенням суду, на сьогодні не маємо жодного обраного депутата, і, як наслідок, неможливо провести сесію міськради. Присяга мера поза сесією не може відбутися. Підозрюю, що дата 20 грудня, максимально допустима для проведення сесії, перенесеться", — розповів він.

Нагадаємо, 13 листопада другий Апеляційний адміністративний суд скасував протокол Харківської міської ТВК про результати виборів депутатів до міської ради і зобов'язав продовжити дії по встановленню результатів виборів.

Виходячи з цього, визнані обраними кандидати в депутати вже такими не є, а коли збереться новий склад міської ради на сесію, залежить від того, як і скільки часу буде "встановлювати результати" виборча комісія.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.