Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Карантин в Україні продовжили

Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
Карантинні обмеження триватимуть до 11 травня включно.

У Кабміні кажуть: пік захворюваності коронавірусом припаде на початок травня, тому карантин потрібно продовжити. Після цього будуть обговорювати відкриття парків, закладів торгівлі непродовольчими товарами та деяких об'єктів побутових послуг.

В Україні продовжили карантин до 11 травня включно. Таке рішення прийняли на засіданні Кабінету міністрів України.

"При прийнятті рішення ми спиралися на моделювання аналітиків НАН України та дані МОЗ, які свідчать, що пік захворюваності може настати на початку травня", — зазначив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Вихід з карантину поки запланований на 12 травня, але є дві умови: зменшення нових випадків коронавірусу і кількість госпіталізацій в лікарні людей з підтвердженим діагнозом.

"У нас є чіткий план виходу з карантину. Він складається з 5 етапів. Стартову точку цього плану ми називаємо "День К". Для його початку є дві умови. По-перше, якщо протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання в країні не змінюється або коливається в межах 5%. По-друге, лікарні заповнені пацієнтами з COVID-19 менш ніж на 50%. За нашими розрахунками "День К" має настати 12 травня", — пояснив Шмигаль.

Якщо все буде добре, то 11 травня можна буде говорити про відкриття парків і скверів, закладів торгівлі непродовольчими товарами, частини об'єктів побутових послуг.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.