Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кабмін виділив гроші на будівництво онкоцентру в Харкові

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today.
Харків отримає 100 мільйонів гривень.

Кабмін направить субвенцію до обласних бюджетів на реалізацію проєктів соціальної інфраструктури.

4 листопада на засіданні Кабінету міністрів України затвердили порядок надання субвенції Харківській, Ужгородській, Житомирській, Черкаській та Київській областям. Харківській області виділили сто мільйонів гривень на будівництво Харківського обласного центру онкології. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"На порядку денному у нас рішення, спрямоване на підтримку регіонів. Утвердимо порядок надання субвенції п'яти областям і місту Києву на деякі проєкти соціальної інфраструктури. Акцент — на медичній та освітній сферах. 100 мільйонів гривень буде виділено обласному бюджету Харківської області на будівництво нового комплексу обласного центру онкології", — сказав Шмигаль.

Ужгороду виділили 300 мільйонів гривень на будівництво нового центру перинатології, акушерства і гінекології, до Житомирської області направлять 4 мільйони гривень на реконструкцію приміщення в онкодиспансері, до Черкаської та Київської — 90 мільйонів гривень на будівництво нових дитячих садків.

Нагадаємо, 2 вересня до Харківської області приїжджав президент Володимир Зеленський, він пообіцяв гроші на будівництво онкоцентру. Після коригування загальний бюджет проєкту виріс до 2,2 мільярда гривень. Раніше на новий онкоцентр потрібно було 1,7 мільярда гривень. Будівництво заморозили взимку.

У лютому 2018 року тоді ще голова Харківської ОДА Юлія Світлична анонсувала будівництво нового онкоцентру. Вона заявляла, що побудують його швидко.

Як писав KHARKIV Today, 1 жовтня Президент України Володимир Зеленський підписав  законопроєкт "Про державний бюджет України на 2020 рік" (щодо автомобільних доріг загального користування та відновлення аварійних мостових споруд), який передбачає виділення з держбюджету 100 мільйонів гривень на онкоцентр в Харкові.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.