Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кабмін реорганізував інститут в Харкові

Регіональний інститут держуправління приєднали до ХНУ ім. Каразіна.

В Україні реорганізували чотири вищих навчальних заклади.

24 лютого на засіданні Кабінету міністрів України до Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна приєднали Харківський регіональний інститут державного управління Нацакадемії держуправління при президенті.

Пропозиція про реорганізацію надійшла від Міністерства освіти і науки. Реорганізували також Національну академію державного управління при Президентові України, Дніпропетровський, Львівський і Одеський регіональні інститути.

Їх приєднали до Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка, Національного технічного університету "Дніпровська політехніка", Національного університету "Львівська політехніка", державного університету "Одеська політехніка" відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без роботи залишаться 400 осіб: у Зеленського просять врятувати Харківську медакадемію

Як писав KHARKIV Today, в листопаді 2020 року Сергій Шкарлет заявив про те, що Національну академію держуправління передадуть в підпорядкування Міністерства освіти і науки, її запропонували зробити складовою Київського нацуніверситету ім. Т. Г. Шевченка (академія включає Харківський, Дніпропетровський, Львівський і Одеський регіональні інститути).

Колектив просив передати Академію в підпорядкування Кабінету міністрів і залишити самостійним закладом. На думку співробітників, рішення про передачу Академії Міністерству освіти поставить під загрозу підготовку кадрів і реформування державного управління в Україні в цілому. Колектив також звертався з петицією до президента.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.