Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Із харківської колонії, в якій катували засуджених, звільнився начальник

Осужденные получили ссадины и синяки. Фото: открытые источники
У Харкові відсторонили від посади начальника Олексіївської колонії Едуарда Риженка, коли почали розслідувати тортури ув'язнених. 18 лютого він звільнився з колонії, в якій катували засуджених.

8 січня в Олексіївській колонії №25 постраждали 22 засуджених, їх били кийками і сковували наручниками. Через місяць після інциденту з колонії звільнився начальник.

8 січня в Олексіївській колонії №25 постраждали 22 засуджених, їх били кийками і сковували наручниками. Через місяць після інциденту з колонії звільнився начальник Олексіївської колонії №25 Едуард Риженко. Він опублікував декларацію перед звільненням. Дані він вказав за період з 1 січня по 18 лютого.

Раніше повідомлялося, що на час розслідування тортур в колонії Риженка відсторонили від посади. Екс-начальник Олексіївської колонії №25 живе в Харкові з дружиною і дочкою, у сім'ї є квартира і два автомобілі —Toyota Land Cruiser 2005 року випуску і Opel Meriva 2006 року випуску.

За півтора місяця 2020 року Риженко заробив 6300 гривень, його дочка за такий же період отримала майже 18 тисяч гривень. Вона, як і батько, працює у виконавчій службі.

Хто зараз виконує обов'язки начальника Олексіївської колонії №25, невідомо. У прес-службі пообіцяли відповісти тільки за запитом. Раніше в Мін'юсті заявляли, що звільняти після тортур нікого не планують.

Як писав KHARKIV Today, прокуратура открыла три дела по факту пыток в харьковской колонии №25.

Слідчі Державного бюро розслідувань відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 127 (повторні тортури за попередньою змовою), ч. 2 ст. 365 (перевищення службових повноважень правоохоронцем із застосуванням насильства чи погрозою насильства) і ч. 1 ст. 172 (грубе порушення законодавства про працю) КК України.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.