Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Іноземець, який збив пішоходів на проспекті Науки, може вийти на свободу

Фото: Сергей Козлов / KHARKIVT Today
Алі Хенді подав апеляцію на запобіжний захід.

Адвокат 22-річного громадянина Єгипту Алі Хенді, підозрюваного в скоєнні ДТП в центрі Харкова, оскаржить рішення суду першої інстанції. Іноземцю призначили два місяці під вартою або заставу більше 10 мільйонів гривень.

11 листопада на порталі "Судова влада" з'явилася інформація, що адвокат Алі Хенді подав апеляційне оскарження на обраний запобіжний захід. Харківський апеляційний суд його прийняв. Вже призначено колегію суддів, яка розглядатиме апеляційне оскарження. Дата засідання поки невідома.

KHARKIV Today намагався дізнатися у адвоката Дмитра Тимошенка, який захищає підозрюваного в скоєнні ДТП на проспекті Науки, що він просив в апеляції —зменшення суми призначеної застави або випустити його клієнта з СІЗО під домашній арешт або особисте зобов'язання.

"Я ніяких коментарів не даю поки що", — відповів захисник журналістам.

Відзначимо, навесні 2020 року стосовно Алі Хенді відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Він кілька разів ударив ножем чоловіків. Тоді його випустили з-за ґрат під заставу в 105 тисяч гривень, суд продовжує розглядати справу.

Як писав KHARKIV Today, 9 листопада Київський районний суд обрав запобіжний захід підозрюваному в скоєнні аварії з чотирма постраждалими. 7 листопада 22-річний іноземець їхав на Volkswagen по проспекту Науки і вилетів на острівець безпеки, де стояли четверо пішоходів. Трьох — 48-річного чоловіка, десятирічного хлопчика і жінку віком близько 50 років госпіталізували до лікарні невідкладної допомоги .  

Ще минулого року Алі Хенді отримав диплом авіаційного інженера і досі не покинув країну — отримав дозвіл на тимчасове перебування в Україні. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.