Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Іноземець, який збив людей на проспекті Науки, не хоче платити штраф за водіння в нетверезому стані

Фото: Сергей Козлов / KHARKIVT Today
Громадянина Єгипту Алі Хенді суд оштрафував на 10 тисяч гривень, він подав апеляцію.

Посвідчення водія у правопорушника не забрали, оскільки його немає.

Захисник Алі Хенді подав апеляцію на рішення суду, яким його підзахисного визнали винним в управлінні автомобілем в нетверезому стані. Відповідна інформація розміщена на порталі "Судова влада".

На момент розгляду справи про водіння в нетверезому стані (ч.1.ст. 130 КУпАП) іноземець перебував в СІЗО як підозрюваний у скоєнні ДТП на проспекті Науки, де постраждали чотири людини.

Що просить в апеляції правопорушник і чим він аргументує свою позицію — невідомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленського просять помилувати винного в смертельному ДТП на Сумській

KHARKIV Today намагався дізнатися подробиці у адвоката Дмитра Тимошенка, який представляє інтереси іноземця в суді, але захисник коротко і ясно відповів: "Хто вам сказав, що я буду з вами спілкуватися?".

Нагадаємо, Алі Хенді оштрафували на 10 200 гривень за їзду в нетверезому стані. Відповідну постанову 23 грудня 2020 року виніс Дзержинський районний суд Харкова.

Копи зупинили автомобіль на вулиці Бакуліна вночі 28 вересня 2020 року.

"Водій керував автомобілем Mercedes Benz CLK 320 з ознаками наркотичного сп'яніння: порушення мови, координації рухів, зіниці очей не реагують на світло. Від проходження огляду на стан сп'яніння в установленому законом порядку водій відмовився в присутності двох свідків", — йдеться в постанові суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельна ДТП на Гагаріна: прокуратура пішла в апеляцію

Адвокат Алі Хенді заявляв, що його підзахисний не керував автомобілем, але довести це не зміг.

Також з'ясувалося, що іноземець сів за кермо машини без водійського посвідчення — у нього просто не було цього документа, йому ніхто не видавав права. Це підтверджує довідка з бази даних Інформаційного порталу Нацполіціі.

Нагадаємо, 7 листопада 2020 року 22-річний водій Volkswagen Алі Хенді збив чотирьох пішоходів (один з них дитина), які стояли на острівці безпеки на проспекті Науки в Харкові. Трьох постраждалих госпіталізували.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.