Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Група Кернеса не змогла пояснити, чому хочуть "звільнити" першого заступника голови Харківської облради

Відкрито відставки Віктора Коваленка вимагають 48 депутатів. Фракція "Самопоміч" не братиме участі в цьому голосуванні.

Відкрито відставки Віктора Коваленка вимагають 48 депутатів. Фракція "Самопоміч" не братиме участі в цьому голосуванні.

Депутатам Харківської облради доведеться вирішити, чи залишиться Віктор Коваленко на позиції першого заступника голови Харківської облради. Поки відомо, що голосувати готові 48 осіб — та сама група імені Кернеса "Слобожанщина", яка утворилася сьогодні. Як поведуть себе інші депутати "Опоблоку" і "Відродження" — невідомо. Адже голосування буде таємним, за бюлетенями. Лічильна комісія вже приступила до роботи і повинна повідомити про місце і час голосування.

"Питання емоційне, віно не одне сьогодні таке. Прибрали нерви і чітко по процедурі далі працюємо", — сказав на сесії голова облради Сергій Чернов. Усі бажаючі "зняти" Коваленка не завдали собі клопоту пояснити причини цієї вимоги.

"Багато колег хотіли б почути аргументацію цього питання. Щоб доповіли по суті",— попросив депутат Булах (фракція "Самопоміч").

Спочатку один із групи "Слобожанщина" Василь Кухар сказав, що вони не зобов'язані звітувати, а потім заговорив натяками.

"Є регламент, відповідно до якого якщо підписує і подає подання третина депутатів, це питання має виноситися на сесію. Підписались 49, 48 депутатів. Регламентом не передбачено, що депутати повинні формулювати, чому, де і як", — сказав Кухар.

У відповідь на це голова фракції "Самопоміч" Тетяна Бідняк окреслила позицію.

"Відповідь дуже змістовна, але по суті не відображає мотивації. Депутати нашої фракції (11 осіб —Авт.) не братимуть участі в голосуванні. Ми не знаємо, які претензії у депутатів, які підписали подання. Таким чином можна змінити всю президію. Наша позиція — не брати участі у фарсі ", —сказала Бідняк.

Пояснень вимагали і депутати "Відродження" — ті, хто не пішов у групу Кернеса-Каратуманова.

"Я хочу підтримати. З відповіді доповідача ми не зрозуміли суті справи. Якщо ті, хто ініціював це, не хочуть пояснити, то, можливо, нам відповість сам перший зам. Які до нього є претензії, може, він більше знає? Ніякого обговорення. Я як наймолодший депутат — покажіть мені приклад, як мені далі поводитися ", — сказав депутат з "Відродження" Руслан Дейнека.

Заступник Чернова Володимир Скоробагач назвав бажання звільнити Коваленка "початком передвиборчої кампанії" — він відкрито агітував депутатів не голосувати. З трибуни виступив і сам Коваленко, який на час передвиборчої кампанії в 179 окрузі пішов у відпустку, щоб агітувати за Юлію Світличну.

"Претензій до мене не було — ні письмових звернень, ні усних. Навіть від тих комісій, які не входять до моїх зобов'язань, я був на них. Це питання політичне. Ми разом проходили такі моменти не раз. Ви пам'ятаєте 2005 рік. Для мене особисто нічого нового немає ", — сказав Коваленко.

Після цього Кухар дорікнув Коваленку якраз в тому, що він агітує за Світличну, їздить в округ.

"Якщо перший заступник бере участь в політичних заходах ... Якщо ми попросили озвучити його, а він не озвучив. Він займався зовсім іншими справами, коли готувалися до сесії. Якщо він не поспілкувався з депутатами і не зміг їх переконати, то це явище, яке нам відомо. Питання без суперечок треба виносити на голосування. Якщо мене не зраджує пам'ят , до нового року теж планували провести голосування, але там не набрали голосів ", — сказав Кухар.

Лічильна комісія продовжує роботу, депутати чекають на рішення.

Об 11:50 депутати пішли у фойє, де встановлені кабінки для голосування

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.