Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Гречку подано: де в Харкові замовити додому крупу, санітайзери і маски?

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Карантин змушує торговельні мережі перебудовувати роботу. Супермаркети створюють відділи доставки продуктів, а канцелярські магазини переходять на торгівлю тушонкою.

Купити продукти на обід в магазині канцелярії і замовити хірургічну маску в ресторані японської кухні тепер можливо в Харкові. Багато магазинів змушені були закритися, а тому урізноманітнили асортимент товарів. Інші ж не справляються із напливом відвідувачів і терміново організовують доставку товарів додому.

KHARKIV Today дізнався, що і де можна придбати, не виходячи з дому.

Супермаркети: замовлення прийде через тиждень

У Харкові деякі магазини доставляли товари додому ще до того, як в Україні оголосили карантин. Наприклад, зробити покупки онлайн можна в супермаркетах "Рост". Як і раніше, доставка обійдеться покупцеві в 79-89 гривень, в залежності від відстані. Мінімальна сума замовлення — 1000 гривень.

"Замовлення доставимо тільки через тиждень. Дуже велика черга. Раніше ми доставляли товари і за місто за окремим тарифом, але зараз у нас немає можливості возити продукти за межі Харкова, дуже багато замовлень", — розповіли в адміністрації торгової мережі.

Всеукраїнська мережа "АТБ" також доставляє продукти і товари на відділення "Нової пошти" або прямо до дверей. Адресна доставка коштує 70 гривень і працює в тих населених пунктах, де є торгові точки "АТБ", а при замовленні від 2000 гривень вона безкоштовна.

"Все можна купити на сайті, крім свіжих овочів і фруктів, тільки консервовані", — говорять в кол-центрі.

Доставка — до п'яти робочих днів, але консультанти попереджають, що дата може змінитися, оскільки навантаження на службу доставки зараз величезне.

Деякі харківські торгові мережі тільки зараз планують почати доставку продуктів додому. Наприклад, в "Класі" поки товари на будинок не привозять, але по телефону гарячої лінії KHARKIV Today запевнили, що доставка запрацює найближчим часом.

Свежие фрукты и овощи, как правило, не доставляют. Фото: KHARKIV Today
Свіжі фрукти та овочі, як правило, не доставляють. Фото: KHARKIV Today

У мережі супермаркетів "Восторг" обіцяють запустити доставку продуктів на наступному тижні. Поки що, кажуть в кол-центрі, привозити додому будуть тільки продукцію кафетерію, кулінарії, а також власну випічку.

У магазинах Spar доставка продуктів є, але тільки в радіусі 10 кілометрів. Так що якщо ви, наприклад, живете на Салтівці або Нових Будинках, то спробувати продукти із цих магазинів не вийде — вони всі знаходяться в центрі міста. Коштувати це буде всього 50 гривень, а при замовленні на суму від 750 гривень — безкоштовно. Замовлення можна зробити тільки по телефону, в онлайн-режимі це поки неможливо.

У мережі супермаркетів "Чудо" доставляють тільки піцу власного виробництва, та й то — тільки в районі розташування супермаркетів на Олексіївці, в Пісочині і на проспекті Слави, що на Холодній горі, зате піцу обіцяють принести протягом години.

Із "Сільпо" доставку додому можна замовити лише за допомогою програми Glovo. Обійдеться замовлення в 60 гривень.

Макарони замість блокнотів

Карантин зробив незатребуваним багато послуг і товарів, тому магазини і ресторани перебудовуються на доставку затребуваних продуктів споживання. Наприклад, в канцелярському магазині "Топольок" тепер можна купити не тільки блокноти, ручки та набори для дитячої творчості, а й гречку, тушонку, чай, каву, цукор і макарони. Популярну гречку магазин продає по 40 гривень за пачку, а макарони можна купити за 25 гривень.

Як повідомили в кол-центрі, доставка по Харкову обійдеться в 75 гривень, але якщо сума замовлення перевищує 1000 гривень — привезуть безкоштовно. Працюють кур'єри тільки в будні дні, почекати свої покупки доведеться до трьох робочих діб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як буде жити Харків до 24 квітня: робота транспорту, СТО, хімчисток і заборона на відключення за борги

Ресторан "Япошка" відтепер — це не тільки цінні суші, а й три, чотири і навіть двадцять кілограмів різноманітної їжі. Мережа уклала договір із магазинами Basket, а тому любителі продукції цієї торгової мережі можуть зателефонувати в "япошку" і замовити товари в ресторані. Обіцяють, що кур'єр принесе їх протягом двох годин, але заздалегідь просять вибачення за збій — справа для ресторану нова. Мінімальна сума замовлення — 500 грн, коштує послуга 69 гривень, в службі запевняють, що замовлення можна робити цілодобово.

У "япошці" зараз беруться принести додому навіть маски і рідкий антисептик, але не більше одного комплекту в руки. Можна купити три одноразових маски за 37 грн, великий антисептик за 71 грн. і маленький за 50 грн.

Манікюр подешевшав

Салони краси закрилися, але багато фахівців, як і раніше продовжують працювати, тільки вже у себе вдома. На сайтах для безкоштовних оголошень з'явилося багато повідомлень про послуги манікюру-педикюру на дому. Зокрема, на такий домашній режим роботи перейшла майстер Аліна із салону на вулиці Академіка Павлова.

"Я живу недалеко від салону, тому, всім моїм клієнткам зручно і додому прийти. Маску вдома надягаю, але я і до коронавірусу в ній працювала, коли пиляєш нігті, летять дрібні частинки, потрібно закривати рот і ніс. Звичайно, зараз багато "відвалилися", бояться зайвий раз ходити кудись, але багатьом дівчаткам хочеться і на карантині ходити із красивими нігтями", — розповіла майстер KHARKIV Today.
Фарбувати волосся і підкоригувати брови теж доведеться тільки вдома — у себе або у майстра. Зазвичай при виклику додому перукар просить доплату в районі 100-200 гривень або оплатити таксі туди і назад.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.