Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Гончарук розповів, скільки дерев було знищено під час правління "чорного" лісоруба Сиси

Результати перевірки діяльності Сиси прем'єр назвав "вражаючими".

У Держлісагентстві проходить повний аудит діяльності.

В результаті незаконних вирубок на державному підприємстві "Гутянське лісове господарство", яке очолював Віктор Сиса, державі нанесено збитків на 32 мільйони гривень, а борги підприємства становлять 30 мільйонів. Про це прем'єр-міністр України Олексій Гончарук написав на своїй сторінці в Facebook.

Прем'єр назвав "вражаючими" результати перевірки діяльності Сиси.

"Вся ця інформація була передана в правоохоронні органи. Тепер вони повинні провести повноцінне розслідування, а винні – понести відповідальність. Нагадую всім, що правила гри змінилися. Ми до всіх корупціонерів доберемося", – написав Гончарук.

Голова Кабміну також зазначив, що "в Держлісагентстві проходить повний аудит діяльності, а найголовніше – почався процес очищення галузі від корупціонерів".

Він нагадав, що, крім Сиси, був також звільнений голова Закарпатського управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга.

"Численні скарги на нього підтвердилися, тому його звільнили в першу чергу серед обласних керівників", – написав прем'єр.

KHARKIV Today писав про те, що 7 лютого в центрі Харкова відбулася акція проти незаконної вирубки лісу. За словами її учасників, екс-директор ДП "Гутянський лісгосп" Віктор Сиса, якого звинувачують у незаконній вирубці дерев, заплатив заставу і, опинившись під нічним домашнім арештом, нібито продовжує незаконно рубати ліс. До людей вийшов голова ХОДА Олексій Кучер і пообіцяв, що правоохоронці, які покривають "чорних лісорубів", будуть притягнуті до кримінальної відповідальності. Крім цього, було досягнуто домовленості з громадськістю про координацію дій у боротьбі з незаконною вирубкою лісу .

Нагадаємо, публічно про вирубки в Гутянському лісгоспі заявив Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Харкова влітку 2019 року. 31 жовтня 2019 року  Сису затримали під час дачі хабара старшому детективу НАБУ в розмірі 110 тисяч доларів. 2 листопада суддя виніс рішення про взяття його під варту з правом внесення застави в сумі майже 5 мільйонів гривень – майже в сім разів менше, ніж просив прокурор. 4 листопада за Сису внесли заставу, він вийшов на свободу з Київського СІЗО. 5 грудня суд відмовився звільнити його з посади директора Гутянського лісгоспу У січні з Сиси зняли електронний браслет: він скаржився на те, що через засоби контролю у нього загострився псоріаз.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.