Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Голова кредитної спілки з Харківської області проведе за ґратами 10 років

Голова кредитної спілки, користуючись службовим становищем, протягом 4 років привласнила понад 3 мільйони гривень вкладників у Харківській області.

Голова кредитної спілки, користуючись службовим становищем, протягом 4 років привласнила понад 3 мільйони гривень вкладників у Харківській області.

61-річну жінку визнали винною і засудили на 10 років з позбавленням права обіймати певні посади строком на 3 роки та з конфіскацією всього належного їй майна. Про це повідомили в прокуратурі в Харківській області.

За даними прокуратури, з 2006 по 2010 рік засуджена створила кредитну спілку, де працювала на керівних посадах. Вона залучала внески членів спілки на депозитні рахунки, а також додаткові пайові внески на договірних умовах, під відсотки на певний термін, надавала кредити членам спілки.

"Не маючи намірів надалі виконувати договірні зобов'язання і повертати вкладені кошти, склала і видала договори внеску на депозитний рахунок, квитанції до прибуткових касових ордерів і особисті книги вкладників кредитної спілки. Після складання зазначених документів засуджена отримані від потерпілих кошти — понад 3 мільйони гривень — на розрахунковий рахунок кредитної спілки не внесла, а незаконно використала їх на свою користь, користуючись при цьому своїм службовим становищем", — пояснили в прокуратурі.

У суді голова кредитної спілки не визнала свою провину, проте, вивчивши зібрані докази, Куп'янський районний суд визнав жінку винною за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, зловживання службовим становищем). Вирок суду не набув чинності, поки йде час на апеляційне оскарження.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.