Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Геть усі носять маски". Харківські музиканти в Китаї збираються додому

Тарас Куценко (в центре) со своими музыкантами в Китае. Фото: Facebook
куценко
Диригент Тарас Куценко розповів, як живе місто в китайській провінції, котра охоплена епідемією коронавірусу.

Диригент Тарас Куценко розповів, як живе місто в китайській провінції, котра охоплена епідемією коронавірусу.

Харківський музикант Тарас Куценко колись керував Молодіжним оркестром "Слобожанський", але кілька років тому переїхав до Китаю. У Піднебесній він отримав посаду керівника оркестру філармонії міста Чжандзядзе. Півторамільйонний населений пункт у провінції Хунань знаходиться усього в 500 кілометрах від Уханя, де вибухнула епідемія коронавірусу.

Читайте цей матеріал також у російській версії

"Нам пощастило, у нас є гірський масив, який не пускає вірус повітряним шляхом. Поки що місто не під загрозою, але кінчаються свята, і жителі починають повертатися додому", — розповів Тарас KHARKIV Today.

Як керівник оркестру, він постійно підтримує зв'язок з мером міста і українським посольством, але поки що паніки немає ані на вулицях міста, ані в начальників відомств. 

"Продуктові крамниці працюють. Дефіциту продуктів немає. Аптеки працюють за штатним розкладом. Геть усі жителі міста носять захисні маски",  — каже дирижер.

Читайте також: У двох харківських лікарнях виділять бокси для боротьби з коронавірусом

Виникнення коронавірусу припало на підготовку та святкування китайського Нового року (25 січня). У цей час більшість жителів країни залишаються вдома, не ходять в театри і кіно, діти не відвідують школу, тому вірус вдалося локалізувати. Навчальним закладам, дитячим садкам і школам наказано поновлювати заняття не раніше, ніж 17 лютого. Університет, у якому Тарас Куценко викладає на кафедрі музики і танцю, почне роботу не нраніше за 23 лютого. Усі концерти скасовані до особливого розпорядження, тому 26 артистів оркестру з України збираються їхати додому у відпустку.

"Звісно, перед від'їздом усі будуть проходити медичне обстеження", — каже Тарас Куценко

В усіх китайських аеропортах посилили контроль за станом здоров'я тих, хто відлітає. Їм міряють температуру тіла, є й інші тести для виявлення зараження вірусом.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.