Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Геннадія Кернеса поховали (відео)

Мер Харкова помер від наслідків коронавірусу у віці 61 рік.

Мера Харкова Геннадія Кернеса поховали на другому міському кладовищі.

Близько 15:00 на кладовищі № 2 на вулиці Пушкінській був похований Геннадій Кернес. Його могила знаходиться навпроти могили іншого мера, Євгена Кушнарьова.

На кладовищі була присутня родина Геннадія Кернеса, його друзі, заступники, чиновники мерії, голова Харківської обладміністрації Айна Тимчук, голова облради Артур Товмасян, депутати Марія Мезенцева, Олександр Бакумов і Павло Сушко. Під час відспівування священнослужителями на кладовищі пролунали кілька залпів. Як повідомив голова ГУ Нацполіціі в Харківській області Андрій Рубель в коментарі "Суспільному", встановлюється, хто це зробив.

 

2

Прощальні слова на кладовищі ніхто не говорив. Під час поховання плакав молодший син Геннадія Кернеса, Родіон. Він весь час підтримував під руку маму, Оксану Гайсинську. Під кінець вона розплакалася, до неї підійшов друг Кернеса Євген Журавльов. Всі, хто хотів, кинули по жмені піску до могили.

 

 

2

Могила Геннадія Кернеса. Фото: Сергій Козлов.

 

Як писав KHARKIV Today, сьогодні, 23 грудня, о 7:00 пройшло відспівування Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Богослужіння проходило в Благовіщенському соборі. На ньому були присутні рідні та близькі мера - кілька десятків людей.

О 9.00 відбулося прощання з Кернесом в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. Лисенка. Попрощатися з ним можуть всі бажаючі. У залі перебувала дружина Кернеса Оксана Гайсинська, троє синів і невістки (пізніше вони пішли), друг і бізнесмен Павло Фукс, екснардепи Михайло Добкін та Євген Мураєв, парламентарій Вадим Новинський і мер Києва Віталій Кличко, нардеп і бізнес-партнер Павла Фукса Ігор Абрамович (ОПЗЖ), депутат Харківської облради Олег Каратуманов, нардепи від "Слуги Народу", голова ХОДА Айна Тимчук та голова облради Артур Товмасян з радниками.

Бажаючі попрощатися продовжували підходити, тому церемонію прощання продовжили  на пів години. Закінчилась вона о 14:00. 

Після цього труну на катафалку повезли на друге кладовище.

Відзначимо, Геннадій Кернес помер у ніч на 17 грудня в клініці "Шаріте" в Берліні. Причиною стали ускладнення після коронавірусу.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.