Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Газові мережі двох населених пунктів в Харківській області буде обслуговувати компанія з іншої частини України

За рішенням НКРЕП забезпечувати газорозподільні мережі в селищі Донець і селі Копанка Ізюмського району (раніше Балаклійський район) тепер повинен "Кіровоградгаз".

"Харківгаз" збирається оскаржувати це рішення НКРЕП в суді.

АТ "Харківгаз" буде оскаржувати в суді передачу мереж двох населених пунктів Харківської області на обслуговування ВАТ "Кіровоградгаз". Про це повідомляє пресслужба акціонерного товариства.

За інформацією "Харківгазу", 20 січня цього року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕП) виключила з території ліцензованої діяльності акціонерного товариства селище Донець і село Копанка Харківської області і передала ці населені пункти на обслуговуваннядо ВАТ "Кіровоградгаз ".

У газорозподільній компанії говорять, що це рішення НКРЕП прийняло з численними порушеннями, зокрема власних постанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перехідний період. Як в Харкові і області поміняти постачальника газу?

"АТ "Харківгаз" вважає, що НКРЕП не мала підстав для прийняття даного рішення і воно є необґрунтованим і незаконним. Крім того, державним регулятором не враховано доцільність і розмір витрат оператора ГРМ на обслуговування споживачів, які знаходяться в іншій частині України.
Зараз АТ "Харківгаз" має необхідні укладені угоди з побутовими споживачами для здійснення своєї діяльності, в кожному районі розташовані дільниці компанії, забезпечено роботу аварійно-диспетчерських служб, працюють точки контакту для клієнтів компанії", — розповіли в АТ.

Також в "Харківгазі" кажуть, що незрозуміло "яким чином будуть обслуговуватися газорозподільні мережі і створені безпечні умови для споживачів оператором ГРМ з Кіровоградської області, яка навіть не має з Харківською спільного кордону".

"АТ "Харківгаз" вважає, що НКРЕП даним рішенням створює небезпечний прецедент, який може поставити під загрозу безпеку розподілу природного газу і привести до розбалансування газорозподільних мереж", — повідомили в компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як жителі Харківської області можуть змінити постачальника газу через "Приват24"

Відзначимо, що на території селища Донець (раніше Червоний Донець Балаклійського району) знаходиться філія ГПУ "Шебелинкагазвидобування". Згідно з інформацією на сайті АТ "Укргазвидобування" — це провідне підприємство з видобутку природного газу, що забезпечує більше 40% видобутку блакитного палива в Україні. Філія здійснює розробку 57 нафтогазоконденсатних родовищ у східній частині України, зокрема і в нашому регіоні.

Відстань від Харкова до Кропивницького (раніше Кіровоград) близько 450 кілометрів.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.