Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Фонд боротьби з коронавірусом не дав Харківській області 616 мільйонів гривень

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today
Гроші просили ще в червні.

Більше півмільярда гривень хотіли витратити на закупівлю нового медичного обладнання, ліків, антисептиків, масок і зарплати медикам.

Фонд боротьби з коронавірусом в Україні створили в квітні. Його остаточна сума склала 80 мільярдів 900 мільйонів гривень. Один із запитів, який не задовольнив цей фонд, був від Харківської обласної державної адміністрації на суму 616 500 000 гривень. Їх планували витратити на "вжиття заходів проти COVID-19". Про це повідомляє аналітик експертної організації StateWatch Станіслав Шулімов, передає "Ліга.net".

"Однією з найрезонансніших новин від Фонду боротьби з COVID-19 було виділення в липні 2020 року 35 мільярдів гривень на будівництво доріг — в той час фактично половини фонду. Трохи пізніше уряд перерозподілив частину цих коштів, зокрема, на медицину, залишивши "Укравтодору" 26 мільярдів 200 мільйонів гривень. З них останній на кінець року витратив 25 мільйонів 700 тисяч гривень (98,3%). Понад 450 мільйонів гривень так і не використали на дороги або будь-які інші потреби", — розповів аналітик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківський пологовий будинок, де приймають пацієнток з COVID-19, просить про допомогу

У червні Харківський антикорупційний центр повідомляв, що Харківській області для запобігання, локалізації та ліквідації коронавірусної хвороби потрібно 616 мільйонів 456 тисяч гривень. Відповідний документ підписав тоді ще директор департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА Вадим Іванніков.

З цих грошей на 87 мільйонів гривень хотіли купити 110 апаратів ШВЛ, 45 мільйонів гривень планували витратити на 20 автомобілів "швидкої допомоги", 200 мільйонів гривень потрібні були на ліки і більше 100 мільйонів гривень — на зарплату.

Документ: Facebook / ХАЦ
Документ: Facebook / ХАЦ

Як писав KHARKIV Today, з початку пандемії коронавірус підтвердили у 76 464 жителів Харківської області. З них 1325 померли і 65 754 одужали.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.