Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Фельдман екопарк" пообіцяв прибрати прізвище нардепа від Меморіалу жертвам Голодомору

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
За словами адвоката "Фельдман екопарку" Олексія Стовби, рішення ніяк не пов'язане з тиском активістів.

У екопарку не змогли відмовити Українському інституту національної пам'яті.

"Фельдман екопарк" погодився прибрати літери, які складаються в прізвище народного депутата від Меморіального комплексу пам'яті жертв Голодомору після зауважень з боку громадськості та Українського інституту національної пам'яті. Про це з посиланням на адвоката екопарку Олексія Стовбу, в середу, 25 листопада, повідомляє "Суспільне Харків".

"Це частина діалогу з Інститутом національної пам'яті. Вони надіслали дуже ввічливе, цивілізоване прохання — розглянути можливість про перенесення. Розглянули, вирішили перенести, дали їм відповідь", — розповів юрист.

За словами Стовби, табличку розмістять не в безпосередній близькості до меморіалу, а на роздоріжжі між вінницькою та київською трасами. Він також зазначив, що "ніякі радикали не вплинули на це рішення".

"Це жодним чином не поступка, це нормальний цивілізований діалог", — резюмував адвокат.

KHARKIV Today раніше писав про те, що Інститут нацпам'яті попросив Фельдмана прибрати своє прізвище від пам'ятника Голодомору.

Нагадаємо, поруч з пам'ятником Голодомору в Харківській області народний депутат поселил тварин. У 100 метрах від Меморіального комплексу встановили літери "Фельдман екопарк". 6 листопада група невідомих людей прибрала цей напис. Його  відновили 12 листопада.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.