Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Екс-директора "ХТЗ" екстрадують в Україну із Іспанії

Фото: autocentre.ua
Екс-директора "ХТЗ" Владислава Губіна визнали винним у розтраті 23 мільйонів гривень ще два роки тому.

Іспанія видасть Україні екс-директора "ХТЗ"  Владислава Губіна, який був засуджений заочно за розтрату 23 мільйонів гривень.

У 2015 році Владислав Губін уклав договір підряду на прочищення каналізації та прийомних колекторів заводу. Знаючи, що роботи не проводили, він підписав акт прийому-передачі виконаних робіт і оплатив 23 мільйони гривень. У 2018 році його заочно засудили за розтрату в особливо великих розмірах на 8 років в'язниці. Майже через два роки після рішення суду екс-директора "ХТЗ" повернуть в Україну, повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

Владислав Губін п'ять років перебував у міжнародному розшуку, після того, як суд визнав його винним, адвокат і прокуратура подавали апеляції. Коли стало відомо, де знаходиться екс-директор "ХТЗ", суд прийняв рішення про його екстрадицію.

Нагадаємо, в травні 2019 року стало відомо, що Владиславу Губіну надала політичний притулок  Іспанія. Там вважали, що кримінальне провадження щодо екс-директора "ХТЗ" сфабриковане.

Як писав KHARKIV Today, контрольний пакет акцій ПАТ "Харківський тракторний завод" в квітні 2016 року  купив  бізнесмен Олександр Ярославський. Він купив їх за пропозицією австрійського бізнесмена Зігфріда Вольфа, на той момент номінального власника підприємства, якого контролював російський олігарх Олег Дерипаска.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.