Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Екс-директор ФЕДа очолив завод цивільної авіації в Києві

Олександр Пащенко родом з Харкова очолив ДП "Завод 410 цивільної авіації". Раніше він був заступником генерального директора "Укроборонпрому" з авіабудування, а до цього очолював "Харківський машинобудівний завод "ФЕД".

Олександр Пащенко був заступником генерального директора "Укроборонпрому" з авіабудування, а до цього очолював "Харківський машинобудівний завод "ФЕД" .

В кінці травня генеральний директор "Укробронпрому" Айварас Абрамовічус призначив Олександра Пащенка генеральним директором ДП "Завод 410 ЦА". Про це повідомили на сайті "Укроборонпрому".

"В 2018-2019 році Пащенко працював заступником генерального директора "Укроборонпрому" з авіабудування, має досвід розробки антикризових стратегій авіаційних підприємств і успішної зовнішньоекономічної діяльності в цій сфері", — розповіли в "Укроборонпромі".

Завод, який очолив харків'янин, займається ремонтом літаків і авіаційних двигунів.

Згідно з декларацією Пащенка, яку він подавав як кандидат на посаду гендиректора "Заводу 410 ЦА", в минулому році він купив квартиру в Києві за 957 тисяч гривень. По квартирі в столиці є у його дружини і матері. Ще однією квартирою в Києві він володіє разом з батьком.

У гаражі у Пащенка — Maserati Qutroporte 2005 року випуску, мопед Honda Giorno 1992 року випуску і гідроцикл SeaDoo GTX Limited iS 255 2009 року випуску, також у нього є причіп для човна. У подружжя новопризначеного директора "Заводу 410 ЦА" є Audi A3 e- tron 2017 року випуску.

Дружина Пащенка володіє фірмою Ommmotors, яка займається продажем авто з США, в минулому році вона заробила в цій фірмі трохи більше 27 тисяч гривень. За рік роботи в "Укроборонпромі" Пащенко отримав майже 700 тисяч гривень, ще 270 тисяч гривень йому подарував батько. Новопризначений гендиректор "Заводу 410 ЦА" зберігає в банку 11 доларів, а його дружина 20 тисяч доларів готівкою.

Нагадаємо, в липні 2018 року Пащенко став заступником директора з авіабудування Укроборонпрому". Раніше він обіймав посаду директора "Харківського машинобудівного заводу "ФЕД".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.