Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Екс-депутат Острікова може стати заступником міністра фінансів

За словами Данила Гетманцева, екс-нардеп непогано розбирається в питаннях митниці.

У "Слузі народу" вважають, що це достойний кандидат із минулого скликання ВР.

Тетяна Острікова, народний депутат минулого скликання, претендує на пост заступника міністра фінансів. Про це свідчить подана нею декларація на сайті НАЗК. Цю новину вже прокоментували в "Слузі народу". Зокрема, народний депутат, голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев відзначив, що кандидатура Острікової — гідна.
"Що стосується заступника міністра фінансів, я вважаю, це та людина, яку можна було б розглянути на цю кандидатуру. Ми не зможемо з вами сказати, впорається вона чи не впорається з цією посадою, це покаже тільки час. Але вона сильна людина, сильний політик. І вона професійно розбирається в питаннях митниці ", — сказав Гетманцев.

Він зазначив, що Острікова добре зарекомендувала себе в минулому скликанні парламенту. Як випливає зі звіту "Чесно", вона входить в ТОП-25 найбільш чесних депутатів VIII скликання. Критерії рейтингу — мінімум прогулів, відсутність неперсонального голосування, відсутність підкупу виборців і роздачі гречки, неголосування за антидемократичні ініціативи і відсутність прізвища депутата в антикорупційних розслідуваннях.

Можливе призначення Острікової не сподобалося народному депутату Олександру Дубинському, в минулому — журналістові "1 + 1", власнику елітної нерухомості і автопарку із 13 автомобілів, які йому подарувала мама. Він виступив з критикою екс-депутата і заявою про нібито її участь у нелегальних схемах на митниці. Однак ніяких документів, які б підтверджували дані слова, народний депутат не надав.

За словами політолога Андрія Миселюка, команда Зеленського не вперше рекрутує народних депутатів із партії "Самопоміч". Зараз це особливо потрібно, оскільки митниця не виконує план по наповненню бюджету. При цьому представники нелегальної діяльності в держапараті часто виступають проти призначення професіоналів, які загрожують їх корупційним схемам.

"У минулому скликанні Острікова послідовно займалася митною політикою. У митниці є проблеми з наповненням бюджету, але призначенню Острікової заступником Маркарової Нефьодов навряд чи буде радий. Це можливий майбутній конкурент", — сказав Миселюк.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.