Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Двом харківським нардепам рекомендували самоізолюватись після контакту з Шаховим

У Верховній Раді формують список нардепів на самоізоляцію після контакту з Сергієм Шаховим, у якого виявили коронавірус.

Увесь комітет з екологічної політики та природокористування, в який входять двоє харківських нардепів — Олександр Фельдман ("Опоплатформа — За життя") і Олег Бондаренко ("Слуга народу"), повинні піти на самоізоляцію.

Всім членам Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування, а також тим, хто безпосередньо контактував з 44-річним хворим на коронавірус українським народним депутатом Сергієм Шаховим (група "Довіра"), рекомендували самоізолюватись на 14 днів. Про це повідомила заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук на своїй сторінці Facebook.

Кравчук уточнила, що список таких людей ще уточнюється, і додала: рекомендація не стосується тих, у кого не було прямого контакту з хворим нардепом.

"Зараз список контактів уточнюється. Тим, хто не контактував безпосередньо, самоізоляція не потрібна. Тест на коронавірус без симптомів захворювання (висока температура, сухий кашель, ломота) проходити не потрібно", — підкреслила Кравчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні — сім нових випадків коронавірусу

Один нардеп, голова партії "Голос" Ярослав Юрчишин, вже заявив, що контактував з Шаховим під час ефірів 12 і 13 березня, засудив його за безвідповідальність і оголосив про відхід на самоізоляцію. Однак самоізоляція у нього триватиме лише п'ять днів.

"Сергій безвідповідально з'їздив за кордон і ще більш безвідповідально ходив на ефіри. Після отримання інформації про стан його здоров'я я відразу ж перейшов у режим добровільної самоізоляції, буду в ній до 23 березня", — заявив Юрчишин.

Відзначимо, Сергій Шахов повернувся з Європи 11 березня. Він живе в Києві і став одним із 14 українців з підтвердженим діагнозом "коронавірус".

Як писав KHARKIV Today, у Шахова виявили коронавірус сьогодні, 18 березня. Зараз нардеп перебуває на самоізоляції. Медики проводять епідемічне розслідування, встановлюють контакти Шахова, щоб провести тести. У комітетах, де знаходився Шахов, проводитимуть санітарно-епідеміологічні заходи.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.