Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Два харківських університети потрапили до списку кращих вузів світу

Харківський університет імені Каразіна і НТУ "ХПІ" — в списку кращих вузів світу.

Харківський університет імені Каразіна і НТУ "ХПІ" — в списку кращих вузів світу.

До світового рейтингу QS World University в 2020 році потрапили шість вузів України: два харківських, два київських, один сумський і львівський. Враховувалася репутація університетів в академічному середовищі, цитованість наукових публікацій, співвідношення викладачів і студентів, а також оцінка випускників роботодавцями.

Харківський університет імені Каразіна зайняв 491 місце в рейтингу, хоча в минулому році був на 10 рядків вище. Незважаючи на це, він залишається найкращим серед українських вузів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли пройде сесія ЗНО в 2020 році

Харківський політехнічний інститут навпаки підвищив рейтинг, зараз він на 651— 700 позиції, а в 2019 році вуз відносили до 701 — 750 позиції. Серед українських університетів, які потрапили до рейтингу, він на третьому місці. Випередив харківський політех Київський університет імені Шевченка з 541—550 позицією.

Однаково оцінили Київський політехнічний інститут і Сумський державний університет, вони займають 701 — 750 позиції. Рейтинг київського вузу знизився, а сумського підвищився. Залишилася на торішньому місці "Львівська політехніка" — на 751— 800 позиції рейтингу.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.