Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Дружина Кернеса віддала частину бізнесу матері його єдиної доньки

Ольга Муравицкая и София Кернес. Фото: соцсети
Свою частку в бізнесі з торгівлі одягом і взуттям на Ольгу Муравицьку переписала Оксана Гайсинська.

Мати Софії Кернес, Ольга Муравицька — офіційний представник і дистриб'ютор японського бренду дитячого одягу преміум-класу "Miki House" в Україні.

Оксана Гайсинська переписала свою частку в бізнесі з торгівлі одягом і взуттям на матір Софії Кернес. Ольга Муравицька стала єдиним власником "Торгового дому Модд'а" відразу після смерті Харківського міського голови Геннадія Кернеса. До цього серед бенефіціарів компанії був "НПК-Холдинг" — головний офіційний актив мера протягом багатьох років. Про це стало відомо з Єдиного реєстру юридичних осіб, передає Харківський антикорупційний центр.

Вони уточнили, Ольга Муравицька — офіційний представник і дистриб'ютор японського бренду дитячого одягу преміум-класу "Miki House" в Україні. У бренду в Україні є два магазини, в Києві і Харкові. У Харкові він працює з 2006 року, в столиці магазин відкрили на рік пізніше.

"Цим брендом займається і володіє "Торговий дім Модд'а". Ще 16 грудня 2020 року у фірми було двоє кінцевих бенефіціарів власника — цивільна дружина Геннадія Кернеса, Оксана Гайсинська і Ольга Муравицька. А вже після смерті Геннадія Кернеса фірму переписали і одноосібним кінцевим бенефіціарним власником стала Ольга Муравицька. Раніше співвласником фірми, до 2020 року, був "НПК-Холдинг", майже сімейна бізнес-корпорація Геннадія Кернеса. "НПК-Холдинг" заснував "Торговий дім Модд'а" в січні 2006 року. Муравицька з 2006 року є керівником фірми. Місце реєстрації фірми — Харків, вул. Академіка Проскури, 1. Це адреса, де зареєстровані десятки фірм і кооперативів з оточення Геннадія Кернеса", — пояснили в ХАЦ.

У ХАЦ нагадали, ще в 2015 році Софія Геннадіївна Кернес стала володаркою квартири в елітному житловому комплексі в Києві. За даними видання "Наші гроші", трикімнатне житло в ЖК "Новопечерські липки" на вул. Драгомирова, 5 їй подарували. Вартість на момент дарування визначена в розмірі 1 мільйона 480 тисяч гривень, що за курсом на той час становило 151 тисячу доларів.

Як писав KHARKIV Today, друг Геннадія Кернеса Павло Фукс розповів, що у мера є 11-річна донька Софія, вона живе з мамою в Лондоні. У минулому році на 9 травня дівчинка разом з батьком була на Меморіалі, покладала квіти і фотографувалася з ним.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.