Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Друг Кернеса Фукс таємно зустрічається з міністром Аваковим, а Терехов — з мільйонером Кауфманом

Фото: Схеми
Незважаючи на передвиборчу обіцянку Володимира Зеленського зробити відносини між владою і бізнесом публічними, вони продовжують таємні зустрічі.

Павла Фукса помічали у Арсена Авакова перед відльотом Геннадія Кернеса до "Шаріте" і після, коли поліція в один день встигла відкрити і закрити кримінальне провадження про зникнення мера. Ігор Терехов приїжджав до бізнесмена минулого тижня.

Друг харківського міського голови Павло Фукс таємно зустрічався з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим в Києві, віце-мер Харкова Ігор Терехов і друг Авакова Ігор Котвицький відвідували бізнесмена Бориса Кауфмана, який часто навідується до Офісу президента і МВС. Про це пишуть "Схеми".

Фукс приїхав до Авакова наступного дня після того, як поліція відкрила і закрила кримінальне провадження за фактом зникнення Кернеса

Фукс в гостях у Авакова

10 листопада ввечері журналісти "Схем" помітили Mercedes, який без перевірки в'їхав на територію Міністерства внутрішніх справ. В кінці вулиці виявили мікроавтобус Mercedes з "глушниками" на даху. Через годину до Міністерства приїхав кортеж з двох автомобілів, які також не оглядали.

Близько опівночі з території МВС виїхав автомобіль Авакова, але без охорони. Через кілька хвилин — Mercedes, вже з іншими номерними знаками — "номерами прикриття", які не внесені до бази Національної поліції. З бічних воріт територію покинув і інший відвідувач.

Автомобіль став супроводжувати мікроавтобус з "глушниками", по дорозі вони їхали то разом, то розділялися, побачивши журналістів. Виявилося, що кортеж належить харківському бізнесмену, другу мера Павлу Фуксу.

"Це ж авто "Схеми" зустріли в центрі Києва вже наступного дня, припаркованим разом з тим же мікроавтобусом супроводу. Журналістам вдалося зафіксувати, як цим кортежем, а також охороною з автоматами, користується бізнесмен родом з Харкова Павло Фукс", — сказано в розслідуванні.

Іншим кортежем користується партнер по бізнесу родини Арсена Авакова і його позаштатний радник Ігор Котвицький.

Журналісти нагадали, що за день до приїзду Фукса в Міністерство внутрішніх справ Національна поліція відкрила і закрила кримінальне провадження за фактом зникнення харківського міського голови. Перед відвідуванням Авакова Фукс опублікував фото Кернеса з німецької клініки "Шаріте".

"Менш ніж за годину до відвідування МВС Павло Фукс опублікував фото мера Харкова Геннадія Кернеса, який вже більше двох місяців перебуває на лікуванні в Німеччині. І про реальний стан здоров'я якого мало що відомо", — пояснили розслідувачі.

Варто відзначити, що перед відльотом Кернеса на лікування до Німеччини Фукса також помітили в МВС. Це було 14 вересня. Під час цього приїзду, наступного дня після зустрічі з Аваковим, харківський бізнесмен відправився до офісу Ігоря Коломойського. На авто також використовували "номери прикриття". 12 листопада Mercedes Фукса знову приїхав до Авакова. Журналісти нарахували за три дні три різних "номери прикриття".

Котвицький і Терехов — у бізнесмена Кауфмана

17 листопада з Офісу президента виїхав Mercedes українського бізнесмена Бориса Кауфмана і попрямував до офісу самого Кауфмана. Пізно ввечері біля офісу помітили припаркований Mercedes, куди сів віце-прем'єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, який вийшов з офісу Кауфмана.

Через кілька днів біля офісу виявили ще один Mercedes — цього разу Котвицького, поруч — авто Кауфмана. Увечері з будівлі вийшов Котвицький з охоронцями і чоловіком, схожим на віце-мера Терехова.

"Цей чоловік схожий на першого заступника міського голови Харкова Ігоря Терехова. Слідом за ними будівлю полишив і сам Кауфман", — наголошується в розслідуванні.

Котвицького бачили в офісі Кауфмана місяць тому, після відвідування Міністерства внутрішніх справ. Кауфмана бачили навесні і влітку на території МВС. Журналісти "Схем" нагадали, що у відношенні Кауфмана відкрито кілька кримінальних проваджень. Бізнесмен — близький друг Котвицького.

"Про те, що Кауфман і Котвицький — близькі люди, свідчить те, що Кауфман приїжджав на святкування ювілею Котвицького до Харкова в січні-лютому цього року. А потім, вже на святкуванні в Києві, журналісти помітили, що авто Кауфмана приїхало і на цей захід ", — зауважили в "Схемах".

Журналісти звернулися з питаннями про візит Кауфмана до Офісу президента, Кабінету міністрів України і Міністерства внутрішніх справ, Уруського, Котвицького і Терехова — до офісу Кауфмана. Однак відповіді не отримали.

"Це розслідування вкотре доводить, що незважаючи на одну з головних обіцянок команди кандидата Зеленського — що відносини між високопоставленими особами і олігархами, які в разі його перемоги мали стати публічними і прозорими, за його президентства досі залишаються таємними і кулуарними. Можливо, тому що нерідко після такої "гри в хованки" владою приймаються рішення не на користь всього суспільства, в інтересах якого вона повинна працювати, а на користь приватних інтересів великого бізнесу?", — підсумували в розслідуванні.

Як писав KHARKIV Today, вперше Геннадія Кернеса після тривалої відсутності на публіці показали 10 листопада. Друг мера Павло Фукс опублікував фото з німецької клініки "Шаріте". Це сталося після того, як харківська поліція відкрила, а потім закрила кримінальне провадження за фактом зникнення Геннадія Кернеса.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.